Кожна господиня в арсеналі має фірмовий рецепт першої страви. Хтось полюбляє балувати свою сім'ю зеленим борщем з кропивою та яйцем, а хтось – сирним супом із печерицями. theLime підібрав для вас простий рецепт останнього.
Інгредієнти: цибуля (1 шт.), печериці (500 г), петрушка (за смаком), вершкове масло (30 г), сіль (за смаком), рослинна олія (50 мл), вода або бульйон (1,5 л), батон (200 г), плавлений сир (200 г).
Приготування:
Цибулю очищаємо, споліскуємо у воді та дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю.
Печериці промиваємо, зрізаємо потемнілі місця, за бажанням чистимо. Потім нарізаємо досить крупно. Додаємо їх у сковороду до цибулі, солимо і тушкуємо всі разом 15-20 хвилин.
У каструлю наливаємо суп або бульйон, доводимо до кипіння і тремо на дрібній терці плавлені сирки, перемішуємо, щоб вони повністю розчинилися. Доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.
Обсмажені печериці перекладаємо в каструлю і проварюємо все разом на слабкому вогні ще приблизно 3-5 хвилин. Додаємо вершкове масло і, якщо не вистачає, солі. Знімаємо з вогню.
Петрушку промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Свіжий батон нарізаємо невеликим кубиком і підсмажуємо 5-7 хвилин у духовці за температури 200°С.
Розливаємо сирний суп у тарілки, додаємо в кожну грінки та нарізану зелень і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зварити грузинський овочевий суп із квасолі з рисом.
- Читайте також на theLime, як приготувати холодник з буряка.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.