Кабачок – популярний літній овоч, з якого можна зробити різноманітну консервацію. Раніше ми розповідали, як приготувати на зиму гостру кабачкову ікру, а тепер поділимося простим рецептом кабачків по-селянськи.
Інгредієнти: кабачки (1 кг), морква (0,5 кг), цибуля (700 г), часник (1 головка), кріп (пучок), томатна паста (150 г), олія (100 мл), цукор (50 г), сіль (25 г), оцет 9% (3 ст.л.).
Приготування:
Кабачки вимийте, просушіть та очистіть від шкірки. Важливо! У рецепті вказана кількість (1 кг) вже очищених кабачків.
Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і обсмажте на олії до напівпрозорості. Очищену моркву натріть на великій тертці і додайте в ємність до цибулі. Перемішайте і тушкуйте, поки вона не стане м'якою. Потім додайте томатну пасту та готуйте під кришкою приблизно 5 хвилин.
Далі перекладіть до овочів кабачки, всипте сіль, цукор і ретельно перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте 10 хвилин. Потім додайте подрібнений кріп, пропущений через прес часник і готуйте ще 5 хвилин. В кінці влийте оцет, потримайте овочеву масу на плиті 3 хвилини та вимикайте.
Розкладіть салат із кабачків на зиму по стерилізованих банках, герметично закрийте кришками або закатайте. Переверніть банки вгору дном, укутайте теплим пледом і залиште до охолодження.
Охолоджену консервацію перенесіть у темне прохолодне місце для тривалого зберігання.
- Раніше ми розповідали, як смачно приготувати на зиму салат із кабачків із грибами.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму кабачки з кетчупом чилі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.