Вареники та млинці з начинкою - традиційні страви на Масляну, і існує безліч способів їх приготування. Раніше ми розповідали, як зробити оригінальні млинці зі смаком піци, а тепер ділимося новим рецептом із грибним жульєном.
Інгредієнти для тіста: 2 склянки молока, 2 яйця, 1,5 склянки борошна, 2 ст. ложки цукру, щіпка солі, чверть чайної ложки соди, столова ложка олії.
Для начинки: 800 г печериць, 1 цибулина, 3-4 курячих філе, 2 ст. ложки борошна, 250 г сметани, сіль та перець за смаком, свіжа або сушена зелень.
Читайте також: Що загорнути в млинці на Масляну: рецепти смачних та ситних начинок.
Приготування млинців:
У глибокій мисці змішуємо тісто для млинців: вливаємо молоко, додаємо яйця та соду, погашену в чайній ложці оцту. Перемішуємо з цукром, сіллю і олією, після чого поступово вводимо просіяне борошно. По консистенції тісто для млинців має нагадувати сметану.
Змастити сковороду олією один раз - перед першим млинцем. Після цього підсмажити їх, вливаючи тісто у сковороду черпаком.
Куряче філе промити, відварити протягом 25 хвилин, після чого вийняти з води і остудити. Цибулю подрібнити, обсмажити до напівпрозорості та відкласти. Гриби нарізати та обсмажити, доки вони не пустять сік.
У сковороду з грибами додати цибулю та м'ясо, перемішати, приправити за смаком і додати сметану. На невеликому вогні готувати начинку під кришкою не більше 5 хвилин. За бажання можна додати трохи борошна, щоб жульєн був густішим.
Коли начинка трохи охолоне, її загортають у млинці. Робити це можна звичними конвертиками або мішечком, перев'язуючи зеленою цибулею.
- Дізнайтеся, як приготувати на Масляну традиційні вареники з сиром.
- Для любителів солодкого є рецепт оригінальних млинців з вишнями та кремом.