Лайм

Оригінальна начинка: як приготувати на Масляну млинці з грибним жульєном

Спробуйте цей варіант на свято

Вареники та млинці з начинкою - традиційні страви на Масляну, і існує безліч способів їх приготування. Раніше ми розповідали, як зробити оригінальні млинці зі смаком піци, а тепер ділимося новим рецептом із грибним жульєном.

Фото: pexels.com

Інгредієнти для тіста: 2 склянки молока, 2 яйця, 1,5 склянки борошна, 2 ст. ложки цукру, щіпка солі, чверть чайної ложки соди, столова ложка олії.

Для начинки: 800 г печериць, 1 цибулина, 3-4 курячих філе, 2 ст. ложки борошна, 250 г сметани, сіль та перець за смаком, свіжа або сушена зелень.

Читайте також: Що загорнути в млинці на Масляну: рецепти смачних та ситних начинок.

Приготування млинців:

У глибокій мисці змішуємо тісто для млинців: вливаємо молоко, додаємо яйця та соду, погашену в чайній ложці оцту. Перемішуємо з цукром, сіллю і олією, після чого поступово вводимо просіяне борошно. По консистенції тісто для млинців має нагадувати сметану.

Змастити сковороду олією один раз - перед першим млинцем. Після цього підсмажити їх, вливаючи тісто у сковороду черпаком.

Куряче філе промити, відварити протягом 25 хвилин, після чого вийняти з води і остудити. Цибулю подрібнити, обсмажити до напівпрозорості та відкласти. Гриби нарізати та обсмажити, доки вони не пустять сік.

У сковороду з грибами додати цибулю та м'ясо, перемішати, приправити за смаком і додати сметану. На невеликому вогні готувати начинку під кришкою не більше 5 хвилин. За бажання можна додати трохи борошна, щоб жульєн був густішим.

Коли начинка трохи охолоне, її загортають у млинці. Робити це можна звичними конвертиками або мішечком, перев'язуючи зеленою цибулею.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею