Лайм

Як приготувати на Великдень смачні кекси з глазур'ю, які замінять паску: простий рецепт

Урізноманітніть своє великоднє меню

Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами та цукатами, з глазур'ю або без. Якщо у вас немає часу на приготування і ви шукаєте альтернативу святковій випічці, то візьміть на замітку великодні кекси, рецепт яких дуже простий.

Інгредієнти для тіста: сметана (200 г), вершкове масло (150 г), борошно (300 г), ваніль (щіпка), харчова сода (1 ч. л.), яйця (3 шт.), цукор (150 г) .

Інгредієнти для глазурі: білки (2 шт.), цукрова пудра (100 г), декор.

Фото: unsplash.com

Приготування:

У глибокій мисці збийте розм'якшене вершкове масло із цукром. Поступово додайте яйця: спочатку жовтки, потім білки.

Потім додайте сметану, соду та ванілін. Поступово всипте борошно. Збивайте міксером кілька хвилин, поки тісто не стане однорідним.

Візьміть форми для кексів, змастіть вершковим маслом і розкладіть тісто. Воно має заповнювати форми трохи більше ніж наполовину.

Читайте також: Паска-бріош із шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.

Поставте великодні кекси в духовку і випікайте при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Поки випікаються кекси, приготуйте глазур. У глибокій мисці збийте білки протягом декількох хвилин, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до загусання. Глазур для паски має бути в міру густою.

Дістаньте кекси з духовки, охолодіть і змастіть глазур'ю. Зверху прикрасьте будь-яким декором: горіхами, сухофруктами або кондитерською посипкою.

Фото: unsplash.com

Раніше ми розповідали, як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги