Лайм

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Аспірин виступає консервантом і допомагає соусу зберігатися

"Сира" аджика з аспірином — це популярний спосіб приготування. Варити її не потрібно, адже в ній використовується аспірин як консервант. Така аджика має більш яскравий колір і зберігає більшу кількість корисних речовин в порівнянні з іншими способами приготування.

Як готувати "сиру" аджику без варіння, розповіли на сайті "Шуба".

Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів - пікантна закуска по-новому.

Для приготування аджики "сирим" способом, слід вибирати солодкі та ароматні помідори, бо саме вони будуть визначати смак готового продукту. Також важливим є і вибір солодкого перцю - він теж має бути стиглим та м’ясистим.

Консервантом у цій аджиці виступає аспірин. Його використовують для знищення бактерій і продовження зберігання закрутки. В цьому рецепті знадобиться 3 таблетки аспірину - по одній на кожен літр сирої аджики.

Соус за цим рецептом готується неймовірно просто і швидко. Всі інгредієнти потрібно просто пропустити через м’ясорубку!

Важливо: сиру аджику треба зберігати в прохолодному місці. Низькі температури та аспірин забезпечать довший термін її збереження.

Читайте також: Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської.

Інгредієнти

  • Томати - 1 кг
  • Перець червоний гострий - 2 шт.
  • Перець червоний солодкий - 500 г
  • Часник, головка - 1 шт.
  • Сіль кам'яна - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Як готувати "сиру" аджику з аспірином

Всі овочі миємо, у помідорів видаляємо плодоніжки і розрізаємо їх навпіл. Перці очищуємо від серцевини та насіння, нарізаємо шматочками. Часник очищуємо.

Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері. Овочеву масу складаємо у миску і заправляємо сіллю і цукром та перемішуємо. Три таблетки аспірину слід розтерти в порошок у ступці, всипати в аджику і добре розмішати.

Банки й кришки миємо та стерилізуємо у гарячій воді 4-5 хвилин. Після цього даємо їм охолонути й висохнути.

В чисті і сухі банки розкладаємо аджику, закриваємо кришками і ставимо в холодильник на зберігання.

Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Поради для приготування аджики аспірином

Зберігати таку аджику треба в холодильнику або в прохолодному місці. Вона буде готова до вживання через декілька днів.

Використовуйте аспірин з обережністю, оскільки він є лікарським засобом. Не зловживайте його кількістю - додавайте тільки ту кількість, яка зазначена в рецепті.

Якщо не впевнені у правильності приготування, краще використовувати традиційні методи консервування без аспірину - зі стерилізацією.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні