Досвідчені господарі знають, що зібрати урожай - це половина справи, а ось правильно його зберегти - це справжня стратегія. Яблука добре загортати у папір для надійного зберігання, а ось для моркви та буряка треба добре пошукати вдале місце.
УНІАН пише, на що потрібно звертати увагу під час збереження таких овочів, як морква та буряк.
Люди переважно бережуть урожай у льосі, але є й інші варіанти, як зберегти моркву та буряк свіжими цілу зиму.
Читайте також: Ще одний мініврожай: що варто посадити у вересні після дощу.
Ідеальне місце для овочів має бути сухим та прохолодним. Відповідно потрібно забути про місця біля батарей або ж поблазу опалювальних приладів.
По-перше, це може бути гараж, де можна складати овочі. Коробки з картону або дерев'яні ящики підійдуть для зберігання. Коренеплоди треба пересипати піском і тирсою.
По-друге, можна залишити овочі на горищі, яке має бути утеплене та не протікати. Морква і буряк добре "почуватимуться" і в передпокої або на веранді у тих самих ящиках або коробках.
По-третє, можна залишити овочі на грядці. До перших заморозків це цілком надійне місце, але важливо накрити моркву та буряк шаром сіна або соломи. Єдиний ризик - урожай можуть погризти миші.
Якщо ви живете в квартирі та маєте балкон, можна залишити овочі і там - у шафі або ящику. У ємність для зберігання важливо повісити вуличний термометр, аби відстежувати температуру. Вона має коливатися від 0 до +5 за Цельсієм, якщо вище - овочі треба провітрити, якщо ж нижче - ящик утеплити.
Невелику кількість овочів у нижніх піддонах можна зберігати і в холодильнику. А той урожай, що залишився, варто почистити та заморозити у спеціальних пакетах.
Раніше ми писали, що зробити, аби хурма прижилася в саду. Досвідчені садоводи наголошують, що восени під час посадки на ділянці хурми, треба використовувати стимулятори.