RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Старі "нові обличчя", або хто тримає тіньові штаби "Слуги народу"

Таємниці закулісної штабної роботи команди новообраного президента

Таємниці закулісної штабної роботи команди новообраного президента Фото: bihus.info

Отримавши грандіозну підтримку на виборах президента, Володимир Зеленський вирішив не втрачати можливість привести до влади якнайбільше своїх людей і вже під час промови на інавгурації повідомив про припинення повноважень Верховної Ради України та призначення дострокових парламентських виборів на липень 2019 року.

Передвиборча програма команди Зе не містила чітко виражених позицій, а була більше схожа на збірку афоризмів на зразок: "Владу – народу!", "Землю – селянам!", "Фабрики – працівникам!". Та найбільше людей підкупила передвиборча обіцянка, що Україна потребує перезавантаження і до влади мають прийти нові обличчя.

Як виявилось пізніше, не такі ці обличчя вже й нові. Розуміючи, що цей факт не просто обурить українців, а може зменшити рейтинг партії на парламентських виборах – команда Зе формує два штаби: реальний (з молодими хлопцями та дівчатами) та тіньовий, учасниками котрого є не останні на політичній арені люди.

Про функціонування тіньових штабів партії "Слуга народу" стало відомо у результаті журналістського розслідування, яке фактично викрило грандіозну схему по всій Україні.

Очолює цю тіньову піраміду по областях України по виборам на мажоритарних округах Ілля Павлюк, який за даними журналістського розслідування, відповідає за координацію та фінанси регіональних представників Зе-команди.

Цілком зрозуміло, чому прізвище Павлюка ніде офіційно не згадується, адже більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності за президентства Януковича та причетності до Ігоря Калєтніка (в минулому - комуніст, який втік з країни з мільярдами доларів, які він "наколядував", будучи головою Державної митної служби України за часів Януковича). Цілком ймовірно, що саме цей одіозний екс-нардеп фінансує свого кума Іллю Павлюка, аби повернутися назад, розставивши своїх людей на різні посади митниці, а отже - повернути собі важелі впливу у цій сфері.

Джерела з митниці говорять, що перед тим як іти до Калєтніка з якимось проханням, треба було пройти через кабінет Павлюка, якого навіть називають королем контрабанди в Україні. Однак такі "заслуги" перед країною не зупинили команду ЗЕ. І більше того: платою за організацію таємних штабів може стати посада головного митника України, яку, поговорюють, вже пообіцяли Павлюку.

Саме Ілля Павлюк впевнено курує тіньові штаби, які вже давно функціонують в Україні. Відповідно у Київській області тіньовий штаб очолює колишній керівник Кримської та Львівської митниць Віктор Тимошенко, на Херсонщині – екс-керівник Херсонської митниці Віталій Булюк, а на Харківщині аж два керівники – довірена особа Зеленського на Президентських виборах Павло Сушко та Вадим Слюсарєв, начальник прикордонного пункту "Гоптівка"

А щодо тіньового штабу в Одесі, то його очолює Борис Кауфман, з прізвищем якого також пов’язано чимало скандалів.

Окрему роль має Сергій Тригубенко, бізнес-партнер Віктора Януковича, а також відомий як один з дерибанщиків вугільної галузі на шахті Краснолиманська і тендерах Центренерго. Свого часу Тригубенко був "смотрящим" за фінансовими потоками за Януковича і міністерством агропромисловості Присяжнюка, а за Кононенка став "смотрящим" за вугільною промисловістю. Тепер, заручившись підтримкою першого заступника Адміністрації президента Сергія Трофімова, Тригубенко хоче висунути своїх мажоритарників під брендом "Слуга народу".

Уся ця схема активно працює по Україні. Приз - одноосібний контроль за кордоном країни, що, без сумніву, є просто золотою жилою. Тому такий приз зацікавив одіозних представників політичної арени.

Звичайно, тіньові штаби функціонують одночасно з офіційними, котрі в першу чергу виконують психологічну роль замилювання очей українцям. А координують ці штаби перший заступник Адміністраціїпрезидента Сергій Трофімов (раніше працював виконавчим продюсером "Студії Квартал 95" та відповідав за кіновиробництво) та голова виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко (до цього був координатором штабу Зеленського на президентських виборах). І, схоже, утримує цих координаторів вже згаданий нами Ілля Павлюк, який платить їм зарплату.

У офіційних штабах працює молодь, як і обіцяв Зеленський у передвиборчій програмі. Мовляв, дивіться – все, як обіцяли. Однак фактично ці офіційні штаби – це красива обгортка для цукерочки з сюрпризом, який люди отримують вже після виборів, коли до парламенту зайдуть старі "нові обличчя".

Чи цього хотіли мільйони українців, котрій висловили довіру, віддавши свій голос за новообраного президента? Ну що ж, бачили очі, що брали…

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України