RU  UA  EN

Пʼятниця, 18 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Політика
Погляд

Дмитро Кулеба: Сьогодні Україна не програє, а Росія не перемагає. І навпаки

Дмитро Кулеба Фото: instagram.com/dmytro_kuleba

Підозрюю, що інформаційні шторми довкола теми війни останніми тижнями висмоктали у вас всі нерви.

Дозвольте поділитися досвідом: не дозволяйте новинам розхитувати вас на гойдалці зрад і перемог. Це два крайні емоційні стани і постійне перебування в них шкодить нашому ментальному здоровʼю, а за ним і фізичному.

Війна - це не про емоції. Справжня війна - це завжди протидія двох систем. Системи можуть мати емоції, але якщо почнуть керуватися ними, то неминуче програють. І у війні ніщо не є наперед визначеним.

У Другій Світовій війні перемога союзників над нацистами не була очевидною навіть після Сталінграда та висадки в Нормандії. Просто німці за решту відведеного часу не змогли вдосконалити свою систему, а союзники змогли.

Радянський Союз не був приречений на поразку в Холодній війні. Просто він не зміг вирішити свої системні проблеми, а їхній противник зміг стало нарощувати ефективність своєї системи.

Цей закон працює скрізь, де у битві сходяться дві системи. Хто любить футбол, не може забути як Мілан з Андрієм Шевченком за всіма статтями обіграв Ліверпуль у фіналі Ліги Чемпіонів з рахунком 3:0. Але це було в першому таймі. А в другому система Мілана дала збій, а Ліверпуль віднайшов свою систему, відіграв три голи і взяв кубок по пенальті.

Таких прикладів можна наводити багато. Урок один: ніколи не здаватися, мати чіткий план дій і тяжко працювати над посиленням власної системи та ослабленням системи ворога. Переможе той, у кого система буде ефективнішою.

Сьогодні Україна не програє, а Росія не перемагає. І навпаки. Сьогодні, на невимовний жаль ціною страшних жертв, йде дуель за те, хто побудує систему, здатну схилити шальки терезів на свою користь. Все інше - інфогалас.

Тому нам з вами треба:

- зберігати спокій

- підтримуватисвоюдержаву

- робитиусе, щоробитьУкраїнусильнішоюзовні і зсередини.

PS: Фото старе, але на ньому чітко простежуються промені надії і келих за перемогу.

Дмитро КулебаФото: instagram.com/dmytro_kuleba

Джерело: instagram.com/dmytro_kuleba

Читайте також