RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Авто президента і годинник Жукова: з чим готові розлучитися українці, щоб прогодувати свої сім'ї

Кишеньковий годинник маршала СРСР Георгія Жукова Фото: Із відкритих джерел

Тотальне "зубожіння" штовхає на відчайдушні заходи власників елітних предметів розкоші в Україні. На продаж виставляються шикарні заміські будинки, ексклюзивні спорткари, яхти класу VIP, антикварні годинники і навіть цілі готелі. При цьому, свого покупця власники атрибутів розкішного життя шукають... на сайтах безкоштовних оголошень. З чим готові розлучатися, і скільки коштує вступити в закритий лакшері-клуб, дізнавався "Апостроф".

Нерухомість

Один з найдорожчих будинків, які можна зустріти на сайтах безкоштовних оголошень - "резиденція" (так вже будинок називають власники), розташована в самому центрі столиці на Печерську. Вартість нерухомості - 8 мільйонів доларів. За ці гроші новий господар отримає 4 поверхи, 8 кімнат, басейн, ліфт, спа-кабінети, гардеробні ну і, звичайно ж, ділянку на 10 соток для вирощування огірків, помідорів і буряка сорту "Богема". Правда, зоозахисникам ці квадратні метри не підійдуть - інтер'єр будинку, звичайно, не зовсім пшонка-стайл, але на підлозі у вітальні спочиває величезна шкура білого ведмедя з застиглим виразом жаху на морді. До речі, оформлення інтер'єру шкурами тварин, очевидно, своєрідний фетиш власників елітних будинків. Якщо нерухомість дорожча 5 мільйонів доларів, то в вітальні на підлозі обов'язково знайдеться шкіра ведмедя, лева або навіть зебри.

VIP апартаменти в Печерському районі Києва Фото: Із відкритих джерел

Коли 8 мільйонів немає, а жити "як люди" хочеться, то не біда - вистачить і 6 мільйонів. За ці гроші в Київській області можна придбати "резиденцію", в стилі hi-tech. Крім стандартних "булочок": басейну, сауни, каміна, в будинку є винний льох з дегустаційною залою, холодильні камери для зберігання хутра, і навіть власне озеро з декоративними рибками.

Ну а якщо копієчка до копієчки вдалося накопичити тільки 4,5 мільйони доларів, можна купити VIP апартаменти в Шевченківському районі Києва і відчути себе в шкурі екс-генпрокурора Віктора Пшонки. У цій квартирі 5 кімнат, але яких... Мармурові підлоги з оніксу, стіни обтягнуті натуральним шовком, торшери, світильники, бра прикрашені бронзовим литтям, золоченням, платиною. Загалом - заходь і живи.

VIP апартаменти в Шевченківському районі Києва Фото: Із відкритих джерел

Правда, і це все гра по-дрібному. Для великих гравців зі списку Forbes сайти безкоштовних оголошень пропонують дійсно розкішну нерухомість. Наприклад, за 28 мільйонів доларів є можливість придбати п'ятизірковий готель на узбережжі Туреччини в курортній Аланії або бізнес-центр в Шевченківському районі Києва за 17 мільйонів або цілу будівлю на 5 тисяч квадратних метрів на площі Льва Толстого за 10 мільйонів американських грошей. До речі, для реальних покупців такої нерухомості власники пропонують цілком лояльні умови угоди і готові взяти оплату навіть біткоїнами.

Будівля на вулиці Велика Васильківська Фото: Із відкритих джерел

Але невже потенційні покупці елітних квадратних метрів, готові викласти кілька десятків мільйонів доларів за будинок, є частими відвідувачами сайтів, де крім усього іншого продають беушні дитячі горщики і розношені кеди.

"Зверніть увагу, що основні продавці такої нерухомості - агентства нерухомості. У агентств є спеціальна програма, куди вносяться дані про нерухомість, і програма автоматично розміщує оголошення на всіх доступних платформах. Рекламується всюди, де є відвідуваність, і насправді ця система працює" , - пояснив "Апострофу" експерт з нерухомості Сергій Костецький.

Транспорт

Резиденцію купили, на черзі - транспорт. У цій категорії сайти безкоштовних оголошень пропонують широкий вибір елітних засобів пересування.

Так, для найзаможніших буржуа найкращим засобом пересування звичайно ж буде літак: ніякого стояння в пробках і з Борщагівки до центру Києва всього за кілька хвилин. За літак Jet Hawker 900 xp 2008 року випуску просять 9 мільйонів доларів. Власники запевняють, що їх джет є "найбільш комфортабельним повітряним судном у своїй категорії", а налітав він всього 4 тисячі годин.

Є транспорт наземний і простіший, наприклад, спортивний Bugatti Veyron 2016 року випуску за 1,1 мільйона євро або броньований Maserati Quattroporte за 120 тисяч євро. Maserati звичайно старенький, 2004 року, та й пробіг 45 тисяч кілометрів, але продавці авто запевняють, що воно належало колишньому президенту Італії Джорджо Наполітано, а за таку опцію можна і переплатити.

Maserati Quattroporte Фото: Із відкритих джерел

Існують і бюджетні варіанти, як пустити пил в очі партнерам по бізнесу і не переплатити за бренд автомобіля. Наприклад, замовити репліку (точну копію) спорткару Lamborghini Aventador за 99 тисяч євро. Дорого? Можливо. Однак продажу оригіналу стартують від 500 тисяч євро, чим не вихід із ситуації?

Нарешті, безкоштовні платформи оголошень рясніють пропозиціями водного транспорту класу люкс. Найдорожча з них - вітрильна яхта Discovery за 1,3 мільйона доларів. Правда, фізично самої яхти не існує - її побудують під замовлення у Великій Британії за останнім словом морехідної техніки.

Приємні дрібниці

Коли будинок є, і з транспортом визначилися, залишилося докупити приємних предметів розкоші, щоб зійти за свого навіть у Верховній Раді. Тут також стануть в нагоді платформи безкоштовних оголошень.

Так, на стіну в новенькій резиденції можна повісити старовинну ікону Миколи Чудотворця за 1,5 мільйона євро, а на прибудинкових 10 сотках, якщо забити на грядки, поміститься гранітна скульптура братів Кличків за 800 тисяч євро.

Тепер годинник. Можна, звичайно, розщедритися і віддати 2,4 мільйона євро, як просять продавці на сайтах оголошень, за астрономічний годинник Patek Philippe з турбійоном (деталь механізму, яка нівелює вплив гравітації на точність ходу годинника). У годиннику є всі атрибути розкішного життя: біле золото, ремінець зі шкіри алігатора. Але потім виявиться, що точно такі ж "ходики" красуються на руці колеги з парламентської фракції, а це вже формений конфуз. Тому потрібно щось супер ексклюзивне. І така пропозиція є - золотий кишеньковий годинник кінця XIX століття, виготовлений російським імператорським ювеліром, який належав маршалу СРСР Георгію Жукову (принаймні так стверджує продавець). Такого точно немає ні у кого, а ціна питання 22 тисячі доларів США.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Фото: Із відкритих джерел
1 / 1
Кишеньковий годинник кінця XIX століття Фото: Із відкритих джерел
1 / 1

Нарешті, доповнити образ господаря життя, допоможе ексклюзивний телефонний номер "1110111" за ціною трьох "одиничок" на Борщагівці - 100 тисяч американських грошей.

"Помилки немає, сто тисяч доларів США. Якщо ціна вас не влаштовує, мені писати, чому так дорого, не потрібно. Гарне дешевим не буває", - зазначає власник телефонних цифр.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга