RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Неласкавий травень: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Прогноз погоди на 7 - 12 травня

Прогноз погоди на 7 - 12 травня Фото: pixabay.com

Початок останнього місяця весни видався щедрим на опади, правда, й температура повітря значно зросла, а мінусові температури залишилися далеко позаду. Втім, за прогнозами синоптиків, дощовий початок травня - тільки розігрів. Весь наступний тиждень українців чекають зливи та грози. Причому залишитися "сухим" не вийде у жодного регіону країни. Якою буде погода, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 7 травня, практично по всій території України очікуються опади. Сухо буде тільки на сході країни, а ось на півночі, в центрі і півдні України синоптики прогнозують дощі з грозами. На заході грози не очікується, але опади будуть більш рясними.

Але й температура повітря в цей день буде більш ніж комфортна. Так, найтепліше буде на сході: від 21 до 25 градусів тепла вдень і близько 9-11 вночі. На півдні трохи прохолодніше: вдень стовпчики термометрів покажуть від 18 до 20 градусів вище нуля, а вночі 9-11 з позначкою "плюс". Ще прохолодніше в центрі і на півночі - від 17 до 19 градусів тепла вдень і близько 9-11 зі знаком "плюс" вночі. А ось на Західній Україні в цей день буде найпрохолодніше: вдень стовпчики термометрів покажуть від 9 до 12 тепла, а вночі впадуть до 5-7 градусів з позначкою "плюс".

У середу, 8 травня, дощова погода з грозами очікується на сході, півдні, півночі і в центрі країни. Тільки на Західній Україні, а також у Київській та Черкаській областях синоптики обіцяють суху, але похмуру погоду.

Температурна картина на півночі, півдні, сході та в центрі практично не зміниться, а ось на заході потеплішає: вдень в цьому регіоні очікується від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс", а вночі від 4 до 6 градусів тепла.

Прогноз погоды на 7 мая Прогноз погоди на 7 травня
1 / 1
Прогноз погоды на 8 мая Прогноз погоди на 8 травня
1 / 1
Прогноз погоды на 9 мая Прогноз погоди на 9 травня
1 / 1
Прогноз погоды на 10 мая Прогноз погоди на 10 травня
1 / 1
Прогноз погоды на 11 мая Прогноз погоди на 11 травня
1 / 1

У четвер, 9 травня, дощі з грозами очікуються на сході, а також в Херсонській області та Криму. На решті території України - мінлива хмарність, але сухо.

Найтепліше в цей день буде на сході: тут стовпчики термометрів покажуть вдень від 17 до 20 градусів тепла, а вночі від 9 до 11 з позначкою "плюс". На півдні трохи прохолодніше: стовпчики термометрів вдень піднімуться до 16-19 градусів тепла, а вночі впадуть до 8-11 з позначкою "плюс". На решті території України варто очікувати від 14 до 17 тепла вдень і близько 3-7 градусів тепла вночі.

В останній день робочого тижня, 10 травня, температурна картина залишиться незмінною, а ось географія опадів знову зміниться. На цей раз сухо буде тільки на сході та півдні України. На решті ж території країни пройдуть дощі, правда, не дуже рясні.

У суботу та неділю на заході і сході України синоптики очікують дощі. Але при цьому буде досить тепло: від 17 до 20 градусів з позначкою "плюс" очікується по всій країні, а на сході і до +21.

Як розповів "Апострофу" заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, така метеокартина є типовою для травня.

"Правда, в цьому році початок травня виявився більш дощовим, ніж в попередні роки, - зазначає Прокопенко. - До кінця тижня дощі на більшій частині території України будуть зберігатися, але менше опадів буде в південних областях і Приазов'ї. Що стосується температури повітря, то в найближчий тиждень найпрохолодніше буде в західному регіоні України. Там вдень температура повітря прогріється до 5-10 градусів тепла, а вночі впаде до 1-6 градусів. а ось найтепліше буде на сході: температура повітря сягатиме 20-25 градусів тепла. На решті території України варто очікувати в межах 14-19 градусів тепла".

Читайте також

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів