Дивізіон російських "Іскандерів" працюватиме прямо по Києву - генерал Ігор Романенко

Росія не дозволить Україні відвоювати Донбас

Фото: GettyImages

Колишній командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Збройні сили могли б звільнити Донбас менш, ніж за добу. За його словами, протягом цього часу українській армії важливо вийти на кордони і закріпитися там. Свою думку про реалістичність цих заяв "Апострофу" висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Я б хотів віддати належне генерал-лейтенанту Сергію Наєву. Він дуже багато зробив для створення єдиної системи управління у військах, він делегував можливість прийняття рішень на відкриття вогню у відповідь найнижчій командній ланці. Зрештою він звільнив багато територій в "сірих зонах". Але якщо він вже підготував своє угруповання на такому високому рівні, то йому варто було б робити такі заяви, коли він його очолював. Це, по-перше.

А, по-друге, просування військ до кордону може бути розпочато за рішенням Верховного головнокомандувача, а не військового командира. Та навіть якщо ми вийдемо до кордонів, це означатиме початок широкомасштабної війни з Росією з величезною кількістю людських втрат. Наші потенціал різний. Росія має перевагу перед нами в бронетехніці, літальних апаратах, ракетному озброєнні. Володимир Путін не зупиниться.

Читайте: Зміна керівника військової операції на Донбасі: навіщо це потрібно

Більш того, в порівнянні з 2014 роком наше становище погіршилося. У Криму росіяни сформували стратегічне угруповання, яке п'ять років тому було тактичним. Крім того, вони і в Білорусь завели свої війська, заклали на складах озброєння і готові завдати нам удару стратегічного рівня з півночі, а це - найкоротша відстань від кордону до Києва.

Вони і на Сході розгорнули бригаду оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Один з дивізіонів працюватиме безпосередньо по Києву. Можливий залп в 360 ракет, який буде спрямований не тільки по столиці нашої країни.

Тому, підсумовуючи, скажу вам - маленька радянська армія ніколи не переможе велику. Якщо у вас мало новітніх систем озброєнь, то ви змушені компенсувати цей недолік великою кількістю людей або старих зразків озброєнь. Тому, визнаючи заслуги Наєва, вважаю його заяви поспішними. Хоча і не кажу, що все потрібно вирішувати виключно дипломатичними засобами. Потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати. Адже колись ми теж не могли припустити, що Радянський союз розвалиться…

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают