Українські міста масово закриваються на карантин: що відбувається

Карантин вводиться в більшості міст країни

Фото: Думська

У понеділок, 16 березня, в Україні міста і області стали масово закриватися на жорсткий карантин у зв'язку з тим, що в Чернівцях зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом. Та й кількість випадків з підозрою на COVID-19 залишає бажати кращого. Про ситуацію по країні розповідає "Апостроф".

У Львові та Львівській області, де одними з перших після Чернівців було оголошено про введення жорсткого карантину, за даними на понеділок, 16 березня, в лікарнях з можливим зараженням коронавірусом перебувають вісім осіб.

В.о. директора Департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько заявив, що серед пацієнтів - п'ятеро жителів Львова, два жителя Дрогобицького району та один з Перемишлянського району Львівської області.

В цілому вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України досліджувала понад 500 зразків на виявлення коронавируса. З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавирусной інфекції.

Хто пішов за прикладом Львова і Чернівців

Слідом за Львовом, Чернівцями і відповідними областями, жорсткий карантин через COVID-19 ввели Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ та Ужгород, Полтава і Запоріжжя.

Київ

У Києві максимально обмежується:

пересування людей між Києвом і іншими населеними пунктами України (на рекомендаційній основі);

проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та заходів з масовою участю громадян;

робота підприємств громадського харчування. Але вони зможуть приймати онлайн замовлення на доставку їжі;

не працюватимуть торгові центри.

Тимчасово припиняється робота:

спортивних комплексів і залів.

закладів побутового обслуговування населення: СПА салонів, салонів краси, косметологічних кабінетів, і інші.

розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп'ютерних клубів.

Працюватимуть:

продуктові, господарські магазини і аптеки.

АЗС, банки і банкомати.

Львів і область

З понеділка, 16 березня, на території області рекомендують обмежити зборів, що перевищують 10 осіб.

Крім того, буде обмежений доступ клієнтів до контакт-центрів постачальників комунальних послуг, робота яких буде максимально переведена в режим онлайн. Також буде обмежено роботу закладів громадського харчування і переглянутий режим роботи громадського транспорту в Львівській області.

Чернівці та область

Раніше подібні жорсткі заходи були введено в Чернівецькій області. Крім того, Наприклад, в Чернівцях, аптекам і продуктовим крамницям і супермаркетам запропонували перейти на цілодобовий режим роботи.

Одеса

Мер Одеси Геннадій Труханов також розпорядився з 16 березня припинити роботу всіх об'єктів загального користування, крім продуктових магазинів і аптек.Однако, це розпорядження має рекомендаційний характер.

У інших містах закриваються кафе, ресторани, спортивні та оздоровчі центри, косметологічні салони. Передбачається, що відкритими залишаться лише аптеки, продуктові магазини і заправки. На карантин пішла і Верховна Рада, яка все ж не припинятиме свою роботу.

"Буде запропоновано змінити графік роботи Верховної Ради України. Верховна Рада не закривається, Верховна Рада продовжує працювати, однак ми міняємо черговість пленарних і комітетських тижнів, і до 3 квітня 2020 роки ми переходимо в режим роботи в комітетах", - сказав глава парламенту Дмитро Разумков .

Відзначимо, що на даний момент в Україні четверо осіб заразилися коронавірусом, що підтверджено лабораторно. Всі вони мешканці Чернівців та області. Крім того, одна людина, 71-річна жителька Радомишля, померла від смертельно небезпечного коронавірусу. У той же час стало відомо, що у одного з заражених COVID-19 у Чернівцях простежується позитивна динаміка. Недавній експрес-тест на коронавірус показав відсутність вірусу в крові у пацієнта.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают