RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Батькам на замітку - як привчити дитину до порядку

Зображення sathyatripodi з сайту Pixabay

Зараз сучасні батьки зайняті пошуком модних методик по вихованню дітей, різних лайфхаків, але часто ігнорують найважливіший момент - особистий приклад. Але діти ж, як губки, вбирають і копіюють поведінку своїх батьків. Буде вона хорошою чи поганою.

Про важливість сили волі

Наш мозок противиться різким змінам і налаштований на економію ресурсів. Зміни потребують великих енерговитрат, «великої сили волі»... До речі, те, що ми називаємо силою волі, в науці визначається як здатність людини протистояти своїм емоційним імпульсам.

Що стосується виховання дітей, то пропоную починати з малого. Так, дитина може витрачати чимало сил і енергії на уроки в школі і виконання домашнього завдання. Але при цьому виділити ще час на прибирання в будинку теж цілком реально. Якщо перетворити це прибирання на гру. Маленьким дітям складно зрозуміти, що таке безлад і чим він заважає. І краще все це перетворити на захоплюючий квест. І дітям буде весело, і ви розважитеся, і в кімнаті стане чистіше.

Про важливість похвали

Похвала - це важливий аспект у системі виховання дітей. І з нею потрібно бути напоготові. Намагайтеся помічати реальні вчинки дитини і заохочувати їх. Тоді у дитини вибудується правильне розуміння щодо своїх дійсно гарних вчинків.

Зонування простору

Насправді діти дуже педантичні і люблять порядок. Головне, навчити і навчитися самому систематизації.

Одне з головних правил порядку: у кожної речі є своє місце. Можна зі старих боксів зробити будиночки для зберігання іграшок. Наприклад, конструктор окремо, машинки і ляльки окремо, і у книг своє місце. З речами в шафі те ж саме. Творчості і ідеям немає меж. Так дитина буде орієнтуватися, де що лежить, і порядок буде дотримано. До речі, ви і за собою помітите, як впорядкуються ваші речі.

Про неприпустимість погроз

Часто батьки намагаються присоромити своїх дітей. А це, як правило, призводить до їх внутрішнього бунту. Адже маленькі діти ще не усвідомлюють такі матерії, як совість.

Так само і загрози - вони провокують у дитини стрес і формують невпевненість в собі. Наприклад: "якщо не перестанеш, тебе забере дядько" або "якщо не прибереш, я викину всі твої іграшки". Подібні заяви будуть розвивати в дитині відчуття недовіри до вас.

Куди краще спробувати пояснити дитині, що за улюбленими іграшками потрібно доглядати, інакше «вони можуть почати ображатися через погане ставлення до них». А також продемонструвати на власному прикладі, як ви піклуєтеся про свої речі, показавши свою шафу або полички на кухні. Ще ви разом можете доглядати домашні рослини - подібні дії формують у дитини почуття відповідальності.

Насправді, словом, творчістю і бажанням можна вирішити чимало багато. Ці методи більш продуктивні, ніж крик або агресія. Подумайте і про себе: адже уникнути стресів і замінити їх на позитивні емоції благотворно позначиться і на вас. Пам'ятайте, ваші дії позначаються на поведінці дитини. Будьте їй вірним другом, провідником, і ваше життя стане яскравішим.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають