RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На нас постійно ліплять клеймо сепаратизму - переселенець з Донбасу

Володимир Разумовський розповів про життя після переїзду з Донбасу

Володимир Разумовський розповів про життя після переїзду з Донбасу Володимир Разумовський Фото: facebook.com

Як українців, які є переселенцями з Донбасу, сприймають на підконтрольній Україні території, з якими проблемами вони стикаються і як складається їхнє життя - про це розповів переселенець ВОЛОДИМИР РАЗУМОВСЬКИЙ у спецефірі Апостроф Live "Єдина Україна", присвяченому міжнародному дню миру, за сприяння програми розвитку ООН в Україні.

- З якими проблемами ви почали стикатися, коли переїхали, коли розпочинали тут свою справу?

- Ще в 2013 році я купив 6 гектарів землі у Бориспільському районі. Це був запланований крок для розвитку бізнесу. У 2014 році ми вже починали працювати. Ставили вагончики для проживання моїх співробітників-переселенців. Мені треба було терміново вивезти всіх співробітників із району бойових дій, тому що обидва моїх підприємства знаходилися біля Донецького аеропорту. Там були сильні бомбардування. Я почав ставити таку базу, ні в кого не просив допомоги. Все почав робити з власних фінансових ресурсів.

До мене приїхали місцеві бориспільські прокурори та поліцейські, заарештували усю техніку, заблокували мою роботу. Там була банальна ситуація – звичайна корупція, звичайне вимагання коштів.

Я звернувся до місцевих органів влади – до мера. Кажу, я ж не просив у вас ніякої допомоги, мені просто треба врятувати своїх людей, забрати їх від тієї небезпечної зони бойових дій. Просив, щоб він сказав прокурорам дати мені спокій. Мер на це сказав, що не має впливу на правоохоронні органи. Але за допомогою своїх юристів я виграв більше п’яти справ у обласної прокуратури, але все одно їх не притягли до відповідальності.

Це одні з труднощів, з якими мені довелося стикатися.

- Це трапилося не тому, що ви переселенець з Донбасу, а тому що, на жаль, іноді це нормальна історія для українського бізнесу. Чи були питання саме через те, що ви з Донбасу?

- Ні, але тут все одно завжди це відчуваєш. Дуже часто місцеві мешканці, які вважають себе патріотично налаштованими, ліплять тобі клеймо сепаратизму. Вони думають, що через переселенців почалися воєнні дії, бо ми є вихідцями з регіону, де жив Янукович.

Але я вам скажу чесно, що не голосував за Януковича. Він, чесно кажучи, переміг у виборах демократичним шляхом, але я не зміг би пояснити своїм дітям, що я віддав свій голос за людину, яка була раніше засуджена за різні справи.

Так от, чомусь у тому, що сталося, винен я. Знаєте, коли тобі моментами кажуть забиратися геть, то я не розумію, хто страждає на сепаратизм. Дуже часто цей сепаратизм походить від дещо неадекватних жителів, які називають себе патріотами, але такими не є.

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Квітень подарував Україні багато температурних рекордів, тож з цікавістю чекаємо на сюрпризи від останнього місяця весни

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Вплив американської допомоги на фронт буде відчутним, але ще більше Україні потрібні заморожені активи РФ