RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Першим відійде Кавказ: що залишить Путін після себе

Іван Яковина про те, що Путін залишить Росії після свого відходу

Іван Яковина про те, що Путін залишить Росії після свого відходу Володимир Путін Фото: Pixabay

7 жовтня російський президент володимир путін святкує 70-річчя. На тлі повномасштабного вторгнення в Україну багато хто переконаний, що цей ювілей стане для диктатора останнім. За десятки років свого правління він так і не зміг увійти в історію, як один із найкращих правителів росії, хоча мав для цього всі можливості. Тепер цілком серйозно стоїть питання про те, а чи буде після путіна росія як така.

Як можна охарактеризувати путіна, і що чекає на росію після його відходу? Своєю думкою в ефірі програми “Руно.Війна” на Апостроф TV поділився журналіст та міжнародний оглядач Іван Яковина.

Путін – людина, яка все програла. Я б його так охарактеризував. У нього були всі можливості для того, щоб увійти в історію одним із найуспішніших людей у російській історії, а він увійде не найуспішнішим, якщо взагалі не людиною, за якої росія припинить існувати. Якщо двома словами, то так його можна охарактеризувати.

Читайте: Тепер усе на боці Зеленського: астролог назвала терміни краху путіна та його армії

Що стосується його оточення, то це люди налякані, безвільні і заразом ще й досить підленькі. Зокрема й щодо нього підленькі, бо я маю таке відчуття, що вони за його спиною починають уже ділити його спадщину.

Що чекає на росію після путіна

Що залишиться від росії після нього, ми не знаємо поки що. Мені здається, може не так багато залишитися. У всякому разі, я майже певен, що від росії відпаде Кавказ. Це практично напевно станеться після того, як путін перестане бути президентом. Можливо, якісь інші регіони, але Кавказ практично точно. Що він залишить після себе? Руїни залишить, розруху повну, щось на кшталт Івана Грозного, коли той помер. Там мало що лишилося, чесно кажучи.

Читайте: "Байден, ти зрозумів?" Мережу повеселив новий ролик "загону бабусь путіна"

Путін ще на початку свого президентства сказав, що якщо хтось 10 років сидить на чолі держави на троні, то ця людина обов'язково божеволіє. Є навіть відомий саунд байт, де він це каже. Просто він дав діагноз майбутньому собі. Людина увірувала у свою непогрішність, у свою якусь місію. У нього з'явилося якесь місіонерське уявлення про себе, що має якесь завдання довести росію до кордонів, які в неї були в XIX столітті тощо. Він почав це робити. У нього, звичайно, нічого не вийшло, тому що, по-перше, він не Катерина II. По-друге, з того часу, з XVIII століття світ сильно змінився, а він цього як би не помітив. Ось і вийшло те, що вийшло.

Любов путіна до шаманів

Коли будь-який режим заходить у стадію деградації та розпаду, там обов'язково з'являється якась езотерика, якісь містичні штучки-дрючки. Це скрізь відбувається, в будь-якому режимі, що напіврозкладається, особливо коли лідер цього режиму – людина стара, яка неминуче починає думати про те, як продовжити своє існування на довгі-довгі роки. Дочка путина, наприклад, цілком офіційно займається всякими генетичними дослідженнями у сфері старості та подолання наслідків старості. Тобто в цьому сенсі можна точно говорити, що принаймні до науки путін намагається вдаватися в цьому питанні. Щодо шаманів, чесно кажучи, є спеціалісти по шаманах. Я не належу до них.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію