RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Не в травні: вчені розрахували точну дату завершення епідемії коронавірусу в Україні

Згідно з прогнозом фахівців Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD), пандемія коронавірусної інфекції в Україні повинна завершитися не раніше початку липня.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це говориться в звіті, опублікованому на сайті університету.

Для складання свого прогнозу дослідники вивчили дані з 131 країни і використали математичну модель поширення коронавірусної інфекції, яка враховує динаміку як заражених, так і видужалих.

На підставі аналізу статистичних даних, сінгапурські вчені розрахували, що до 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97% в порівнянні з піком, до 28 травня - на 99%, а остаточно пандемія завершиться 7 липня.

Як свідчать розрахунки, переломний момент в Україні настав 21 квітня.

За прогнозом аналітиків, в США коронавірус повинен відступити 5 вересня, в Великобританії - 20 серпня, в Німеччині - 5 серпня, у Франції - 8 серпня, в Італії - 30 серпня і в Росії - 19 серпня. Закінчення пандемії у всьому світі в Сінгапурському університеті передбачають 20 жовтня 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", після 12 травня, коли передбачається закінчення дії строгих обмежень карантину, в Україні планують відновити транспортне сполучення, однак польотів за кордон українцям поки не обіцяють.