RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Додасть кожній родині по тисячі доларів: Рабинович закликав Раду звернутися до кредиторів за відстрочкою виплат

Народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович закликав Верховну Раду звернутися до міжнародних кредиторів з вимогою хоча б рік не вимагати погашення зовнішніх боргів.

Про це повідомляє прес-служба ОПЗЖ.

"Шановні народні депутати! Я звертаюся до вас незалежно від фракцій, політичної приналежності і поглядів - як до громадян держави Україна! Ми знаходимося у важкій економічній ситуації, яка погіршується поширенням коронавірусу і (непрофесійністю) уряду, який не може керувати країною в такий складний період!" - заявив він.

Вадим Рабинович підкреслив, що парламент "не може просто спостерігати за тим, що відбувається", і зобов'язаний допомогти українцям.

"Я вийшов до вас з такою пропозицією: до стабілізації ситуації призупинити виплати за зовнішніми боргами, звернутися до кредиторів з вимогою не вимагати від нас погашення боргів хоча б на період, поки ми не змінимо уряд і не змінимо ситуацію. Це важливо, щоб наші люди могли протриматися!" - заявив співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Він звернув увагу колег по парламенту на той факт, що в складний період уряди багатьох країн підтримують своїх громадян грошима.

"Уряди роблять все можливе, щоб громадяни могли протриматися, вижити! А як ми допомагаємо громадянам? Уряд забирає у них останні гроші, щоб виплатити борги зовнішнім кредиторам!" - обурився політик.

Він звернувся до Ради "від імені тих, хто не в змозі прогодувати свої сім'ї: ми більше не можемо нести на своїх плечах божевільну економічну політику!"

"Давайте приймемо правильне рішення і дамо людям хоча б рік, щоб вони змогли прийти в себе і перестати боятися завтрашнього дня. Якщо ми зупинимо хоча б вона один рік виплати за набраними урядами зовнішніми кредитами, то кожній українській родині ми зможемо додати на виживання більше 1000 доларів!"- закликав Вадим Рабинович.

Звернув увагу колег народний депутат і на ще одне найважливіше питання.

"Скандальний закон про затиску рота медіа внесений на розгляд парламенту. Але ж" зелені кнопочки "обіцяли цього не робити! Закон має на увазі, що якщо ви будете вбивати країну, говорити про це нікому не буде дозволено. Ви один раз "зробили нас разом", але такого більше не буде!" - закликав Вадим Рабинович.