RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Північній Кореї може статися катастрофа, порівнянна з Фукусімою: постраждає 100 млн осіб

Північнокорейська атомна електростанція в Йонбені, як вважають аналітики американської компанії 38 North, працює в аварійному режимі через пошкодження насосів для охолодження реактора.

Про це повідомляє британське видання The Sun.

Експерти попередили, що пошкодження ядерного реактора на півночі Кореї може стати причиною аварії, яку можна порівняти з ядерною катастрофою 2011 року в Фукусімі (Японія).

На супутникових знімках видно, що в ядерному науково-дослідному центрі Йонбен після тайфунів було порушено дамбу, яка регулює воду для системи охолодження реактора.

Доцент з міжнародних відносин Лондонського королівського коледжу доктор Рамон Пачеко-Пардо відзначив, що реактор слід було б вивести з експлуатації і замінити, але на цей варіант в уряду Північної Кореї недостатньо коштів.

За даними Міжнародного агентства з атомної енергії, реактору радянського зразка, який використовується на цій АЕС, виповнилося 34 роки і час його експлуатації добігає кінця.

В результаті аварії на реакторі, дія радіації пошириться на Північну і Південну Корею, східний Китай, південно-східну Росію і західне узбережжя Японії. Смертельна небезпека загрожує близько 100 мільйонам осіб.

Як повідомляв "Апостроф", в районі ядерної катастрофи в Фукусімі в Японії дослідники зафіксували буйне розвиток дикої природи.