RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нова кіберзагроза заразила понад мільйон пристроїв по всьому світу

Експерти міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення компанії ESET виявили небезпечний ботнет Trickbot, який з 2016 року заразив більше мільйона пристроїв у всьому світі.

Про це йдеться в матеріалі на сайті ESET.

За даними фахівців, цей ботнет краде дані користувачів з скомпрометованих комп'ютерів, але останнім часом він використовувався в основному як механізм поширення найбільш небезпечних загроз.

У 2020 році платформа ESET для відстеження ботнетів проаналізувала понад 125 тисяч шкідливих зразків, завантажила і розшифрувала понад 40 тисяч файлів конфігурації, які використовувалися різними модулями Trickbot.

"Протягом кількох років спостереження за Trickbot випадки інфікування фіксувалися постійно, що робить його одним з найбільших і найдовше існуючих ботнетів. Trickbot - одне з найпоширеніших сімейств шкідливих банківських програм, а цей тип загрози становить небезпеку для користувачів у всьому світі", - сказав керівник дослідницької лабораторії ESET Жан-Ян Бутін.

Експерти встановили, що Trickbot поширювався різними способами, хоча спочатку його використовували в основному як банківський троян.

"Завдяки нашим дослідженням ми зібрали десятки тисяч різних файлів конфігурації, що дозволило нам з'ясувати, на які сайти націлені кіберзлочинці. Ці URL-адреси, в основному, належать фінансовим установам ... Спроба розкрити цю невловиму загрозу є справжнім викликом, оскільки вона має різні резервні механізми, і її взаємозв'язок з іншими активними кіберзлочинцями робить загальну операцію надзвичайно складною", - додав Бутін.