RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У МХП відповіли на публікацію "Апострофа" про компанію

Редакція видання "Апостроф" отримала відповідь від компанії МХП Юрія Косюка на матеріал "Фіктивний" Косюк: куди поділися 700 мільйонів "курячих" гривень", в якому йшлося про кримінальні справи і розслідування АМКУ щодо компанії, яка отримує дотації з державного бюджету, про що згадував президент Володимир Зеленський.

Зокрема, в матеріалі зазначалося, що компанія фігурує в виробництві №12018100060003659 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК щодо можливих фактів легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом ЗАТ "Миронівський хлібопродукт": "Протягом 1 півріччя 2019 ЗАТ Миронівський хлібопродукт, з метою продажу податкового кредиту і можливого переказу коштів в готівку, здійснило операції, пов'язані з реалізацією м'ясної продукції і субпродуктів курятини 37 суб'єктам господарювання з ознаками фіктивності на суму 733 млн грн".

В Антимонопольному комітеті згадували компанію Косюка в контексті зловживання монопольним становищем. "Було відкрито дві справи за ознаками зловживання МХП на ринку первинної реалізації м'яса курячого. Перша справа стосувалася обмежувальної торгової політики Миронівський хлібопродукт щодо партнерів. Друге - встановлення непомірно високих цін на курятину, що могло призвести до наслідування іншими учасниками ринку поведінки домінуючого суб'єкта і загального необґрунтованого зростання цін на м'ясо. Справи об'єднані і активно розслідуються", - заявляла глава АМКУ.

У той же час в своєму листі на ім'я редакції в МХП попросили опублікувати і їхню позицію стосовно викладеного в матеріалі.

Зокрема, в листі МХП вказується, що компанія є одним з найбільших агроіндустріальних холдингів України, "має понад 20-річну історію, повагу партнерів і любов споживачів".

"МХП працює в умовах жорсткого дотримання національного законодавства. Продукція МХП експортується в більш ніж 80 країн світу, включно з країнами ЄС. МХП надає системну підтримку нашим співгромадянам в боротьбі проти COVID-19. Загалом компанією було виділено 84 млн грн: 55 млн - до Загальнонаціонального фонду, 15 млн - на підтримку лікарень Вінницької області, 14 млн - для медичних установ Черкащини. Загалом допомогу МХП було надано 10 медичним установам Черкаської та Вінницької областей", - розповіли в компанії.

Також в МХП розповіли, що за 2017 - перше півріччя 2020 сплатили 13,29 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів. На проекти корпоративної соціальної відповідальності в 2019 МХП інвестував понад 177 млн грн.