RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Над Україною будуть "боротися" два циклони: синоптик попередила про сюрпризи в лютому

Народний синоптик Леонід Горбань раніше говорив про те, щоз 1 по 3 лютого 2021 року на території України денна температура повітря складе 10-14 градусів морозу. У нічний час доби очікується до 20 градусів нижче нуля. Також в ці дні варто очікувати сильні снігопади.

Про це пише "Обозреватель".

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що температура повітря в лютому буде нестабільною. В один день вона може підвищуватися, а в іншій - знижуватися. Однак в межах першої декади варто очікувати похолодання.

На територію України також прийдуть кілька циклонів. За словами Вазіри Мартазинової, один з циклонів прийде з південного боку, він буде основним. Цей циклон “хоче” потрапити до тих циклонів, які знаходяться в північній частині. Все це може привести до того, що циклони об'єднаються і "порадують" українців поганою погодою. Погодні події в першій декаді лютого 2021 року будуть пов'язані саме з циклонами. Не варто очікувати такого сильного похолодання, як минулого місяця, але сніговий покрив посилиться.

У столиці України снігу не так багато, за словами представника метеорологічного центру, а по решті території України південний циклон дав багато снігу. В кінці першої декади варто очікувати значне потепління, потім знову прийдуть холоди. Так синоптик і охарактеризувала цю погоду - "то тепло, то холодно". Однак не варто побоюватися, адже перепади температури будуть незначними. У лютому 2021 року температура буде переходити через 0 до плюсової, але це не означає, що зимовий період підійшов до кінця. Нестійка погода триватиме до кінця лютого.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Тепло вже близько, але лютий мороз ще повернеться: синоптики дали прогноз до кінця зими.