RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Відбудова мосту, який обвалився під Львовом, розпочнеться у максимально короткі терміни - Укравтодор

Проект відбудови мосту через річку Західний Буг, який обвалився 3 травня, вже найближчим часом буде готовий, після цього буде оперативно визначено підрядника, й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Йдеться про 61-літній міст поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району на Львівщині. Мостовий перехід є частиною автомобільної дороги Н-17 Львів - Радехів - Луцьк. Його було збудовано у 1960 році - відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Унаслідок обвалу, який трапився 3 травня, ніхто не постраждав.

Як повідомили в Укравтодорі, понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст було включено до списку Нацпрограми відновлення мостів - реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці.

"Минулого року ми вже мали ситуацію, в якій через обвал мосту були вимушені оперативно будувати новий. Йдеться про міст через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький - Запоріжжя у Дніпропетровській області. За 7 місяців переправу було повністю відновлено. Аналогічно буде реконструйовано переправу через Західний Буг: оперативно та якісно", - запевнили у відомстві.

Наразі дорожники організували об'їзд аварійного місця. Якщо їхати у напрямку зі Львова, то слід доїхати до міста Кам'янко-Бузька, там повернути ліворуч і поїхати у напрямку міста Великі мости. Далі дорогою Р-15 до міста Червоноград, а звідти дорогою Т-14-10 до міста Радехів. У зворотному напрямку діє аналогічна схема руху.

Масштабне обстеження мостового господарства на початку 2020 року показало, що негайного ремонту потребують 895 штучних споруд по всій Україні. З них 169 - вже у передаварійному стані. Основна причина такого результату - відсутність належного фінансування й ігнорування проблеми десятиліттями.

"Власне тому вже у квітні 2020 року за ініціативи президента України стартувала Національна програма відновлення мостів. ЇЇ ціль - оновити майже 1400 штучних споруд до 2025 року", - нагадали в Укравтодорі.

У 2020 році у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" було оновлено і побудовано 158 штучних споруд. План на цей рік - мінімум 160 штучних споруд. Для порівняння - у 2018-2019 роках оновлювалося лише 30-40 по всій країні.