RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія зганьбилася в відборі на Олімпійські ігри

Чоловіча збірна Росії з баскетболу не змогла пройти відбірковий турнір на Олімпійські ігри, які відбудуться в Токіо з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Росіяни потрапили в групу з командами Мексики та Німеччини, які є далеко не грандами світового баскетболу. Незважаючи на це, Росія програла обидва матчі і з ганьбою провалила олімпійську кваліфікацію.

У стартовому матчі відбору Росія зазнала поразки від Мексики з рахунком 64:72. Особливо провальною для росіян виявилася третя чверть, яку вони програли з різницею в 12 очок. У наступному матчі Росії потрібно було обігравати Німеччину з різницею в 8 і більше очок, але замість цього сталася ще одна поразка - 67:69.

"Соромно. Дуже соромно. Я дивлюся баскетбол емоційно, коли грають наші. Але аналізувати втрати навіть не хочеться. А почуття сорому відчуваю. Переживати навіть не через що. Ну припустимо обіграли б Мексику, потрапили б дивом на Олімпіаду, пройшовши Хорватію і Бразилію. Рейтинг збірних об'єктивний. Ми у другому десятку", - сказав відомий коментатор Володимир Гомельський в інтерв'ю "Чемпіонату".

Раніше повідомлялося, що збірна України дізналася суперників на чемпіонаті Європи з баскетболу.