RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На популярних курортах Греції ввели карантин: комендантську годину і драконівські штрафи

Уряд Греції запровадив нічну комендантську годину і заборонив музику в кафе і барах на двох островах. Таким чином він намагається стримувати поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Обмеження на острові Закінф і в регіоні Ханья на Криті набирають чинності 6 серпня і будуть переглянуті 13 серпня в залежності від епідеміологічної ситуації.

Генеральний секретаріат з питань цивільного захисту оголосив про заборону пересування людей у цих регіонах з 1 години ночі до 6 години ранку. Винятками є необхідність отримання екстреної медичної допомоги та робота.

Крім того, влада заборонила музику в клубах, барах і кафе, щоб запобігти переповнення таких закладів відвідувачами.

Також заборонено будь-які збори більше ніж 20 осіб в приватних і громадських місцях. За порушення цього обмеження передбачено штрафи в розмірі від 50 тисяч до 200 тисяч євро.

Варто зауважити, що на острові Закінф захворюваність COVID-19 за тиждень злетіла на 69%, в місті Ханья на Криті випадків інфікування стало більше на 54%.

Нагадаємо, в червні уряд дозволив в'їзд до Греції туристам з негативним результатом експрес-тесту на коронавірус. Також було збільшено вік дітей, які повинні надавати документи, що підтверджують відсутність у них COVID-19, з 6 до 12 років.