RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Козацьке свято в Стамбулі: в Туреччині знову провели святкову літургію українською, відео

Зі благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія у церкві Святого Миколая в турецькому місті Стамбул відбулася знову святкова літургія українською мовою з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Про це повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі у Facebook.

"Ми сьогодні помолилися за захисників та захисниць України. Ми вдячні Матері Церкві та Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за цю можливість", - заявив Генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Він привітав присутніх зі святом, а також повідомив, що цього місяця закінчує свою каденцію в Туреччині. Гаман висловив подяку за плідні роки співпраці та подарував Вселенському Патріархату символічну ікону Святого Миколая, церква на ім'я якого була відбудована в 1837 році в Стамбулі на місці колишньої церкви візантійського періоду.

Саме у цій церкві 24 листопада 2019 року відбулася Божественна літургія українською мовою по жертвах Голодомору, в якій взяв участь Вселенський Патріарх Варфоломій. Того дня разом зі священнослужителями молилася українська громада столиці Туреччини, а також заступник Міністра закордонних справ Василь Боднар, посол у Туреччині Андрій Сибіга та генеральний консул у Стамбулі Олександр Гаман.

Нагадаємо, 21 серпня президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм, який приїхав до України на 30-річчя незалежності. Про що вони говорили.