RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російська пропаганда розповсюджує новий фейк про Україну: що потрібно знати

Російська пропаганда знову почала активно поширювати дезінформацію про нібито "провокацію українських спецслужб".

Про це повідомили у Службі безпеки України.

"Цього разу ворог кинув в інформаційне поле нісенітницю про те, що в Дніпрі «СБУ зобов'язала головлікарів обласних медустанов вивезти до лікарні ім. Мечникова тіла жінок та дітей, які померли від нещасних випадків та хвороб". Мовляв, їх планується доставити на один із соцоб'єктів міста, де буде... симітовано авіаналіт російської авіації. Як бачимо, цинізм ворожої пропаганди просто зашкалює. Всерйоз коментувати чергову вигадку немає сенсу. Адже причина таких заяв є очевидною – Росія намагається зняти з себе відповідальність за військові злочини. І робить це заздалегідь, часто в такий спосіб анонсуючи свої "операції" , - повідомили у СБУ.

Проте, зазначають у СБУ, весь світ розуміє: саме російські військові регулярно обстрілюють мирні українські міста, вбивають цивільних, ґвалтують жінок на окупованих територіях, вивозять дітей у "фільтраційні табори", катують чоловіків.

"І це, на жаль, не імітація, а реальність, з якою ми боремося щодня. І покарання за такі злочини буде таким самим реальним і максимально дієвим" , - констатували в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як пропаганда Кремля осоромилася з фейковим листом генерала .