RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Героїчна оборона Донбасу триває: зведення Генштабу на ранок 13 травня

Йде 79-та доба війни України з російськими окупантами. Ворог продовжує намагатися встановити повний контроль над Донецькою, Луганською та Херсонською областями, а також підтримує напруженість у Придністровському регіоні та на території Білорусі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не робив.

На Сіверському напрямку противник посилено охороняє ділянку українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях та перекидає додаткові підрозділи артилерії для обстрілів населених пунктів Чернігівської області, розташованих поблизу державного кордону України.

На Слобожанському напрямку ворог перегруповує підрозділи, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

На Харківському напрямку противник наступальних дій не здійснював, прагнучи не допустити просування наших військ у районі населеного пункту Веселе.

На Донецькому напрямку супротивник продовжує зосередити основні зусилля на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.

На Лиманському напрямі підрозділи ворога намагалися закріпитись у районі населеного пункту Олександрівка.

На Бахмутському напрямку окупанти проводили штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Камишуваха, успіху не мали.

На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар'їнка.

По Маріуполі продовжилися артилерійські та авіаційні удари, продовжуючи блокувати підрозділи наших військ у районі "Азовсталі". У зв'язку з евакуацією мирних жителів із території заводу, у Генштабі очікують нарощування вогневої дії.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не робили, обстрілювали підрозділи наших військ із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котлярове, Ганнівка та Осокорівка.

За минулу добу протиповітряна оборона Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ вразила сім повітряних цілей: п'ять БпЛА типу Орлан-10, один вертоліт Ка-52 та одна крилата ракета.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 18 атак ворога.

Знищено:

  • 13 танків,
  • 8 артилерійських систем,
  • 27 одиниць бойової броньованої техніки,
  • 2 одиниці спеціальної інженерної техніки,
  • 5 автомобілів.

Як повідомляв "Апостроф", на Херсонщині військовослужбовці ЗСУ знищили великий склад ворожих боєприпасів.