RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Росіян вважають ідіотами? Пропаганда РФ солому видала за ракети РСЗВ HIMARS

Керівництво російського Міністерства оборони вважає громадян РФ ідіотами, видаючи спалену солому за ракети до реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це пише український журналіст Роман Цимбалюк.

Так, 28 липня офіційний представник російського оборонного відомства генерал-лейтенант Ігор Конашенков на своєму брифінгу повідомив, що 24 липня ПКС РФ завдали удару по населеному пункту Любимівка у Дніпропетровській області. За його словами, в результаті обстрілу було нібито знищено понад сто ракет до РСЗВ HIMARS, "ліквідовано до ста двадцяти осіб військовослужбовців, які охороняли об'єкт, а також іноземних найманців та технічних фахівців".

“Однак, насправді удару було завдано по ангарах агропідприємства, в якому на момент завдання удару зберігалося понад 800 тонн соломи (з якої, на думку Конашенкова, можна було б виготовити близько 100 ракет для HIMARS). Крім того, постраждала одна дитина (очевидно, що є іноземним найманцем)”, – зазначає Цимбалюк.

Нагадаємо, що ще місяць тому російська пропаганда встигла на 108% знищити українську авіацію та на 80% знищити українську армію.