RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ витіснили окупанта з населеного пункту біля річки Сіверський Донець: актуальна карта контрнаступу

Українські бійці продовжують наступати на сході України – вони створили умови для успішного просування вглиб окупованого сходу Харківської та Луганської областей.

Актуальні карти бойових дій в Україні на 16 вересня опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з інформацією російських джерел, ЗСУ вдалося витіснити війська РФ із селища Соснове на північному березі річки Сіверський Донець і зараз вони там зміцнюють свої позиції. Крім того, джерело повідомило, що російські війська, можливо, відійшли зі Студенку безпосередньо на захід від Соснового, щоб уникнути оточення.

Також стало відомо від українських та російських офіційних джерел, що російські війська зміцнили російські позиції в Лимані. Генштаб України повідомив, що 2-й армійський корпус "ЛНР" 202-го та 204-го мотострілкових полків суттєво порідшав і був розформований – ймовірно, залишки бійців поповнили резерв Російської бойової армії (БАРС).

Повідомляється, що українські сили просуваються через річку Оскіл на півночі Харківської області. Російське джерело стверджує, що українські сили розміщують бази та артилерійські позиції на всій території Харківської області, у тому числі й у Гряниківці на східному березі річки Оскіл біля траси Р79.

У разі підтвердження інформації це означатиме, що лінія фронту Росії на схід від річки Оскіл слабка, а позиції російських військ у цьому районі можливо знаходяться далі на схід від річки, ніж передбачалося раніше. Також, згідно з джерелами РФ, українські війська час від часу перетинають річку у невстановлених районах.

Раніше ми писали, що ворожі війська намагаються уникнути контрнаступу ЗСУ на півдні країни, завдаючи ударів по гідравлічних спорудах Кривого Рогу – водночас вони поспішно залишають Харківську область, відступаючи до російських кордонів і переміщуючи техніку на Донбас.