RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна та Росія домовилися про великий обмін військовополоненими

У ході контрнаступу в Харківській області ЗСУ істотно поповнили обмінний фонд, а невдовзі між Україною та Росією планується великий обмін військовополоненими. За словами президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, всього буде обміняно 200 осіб.

Про це Ердоган сказав в інтерв'ю телеканалу PBS під час візиту до Нью-Йорка для участі в 77-й сесії ООН.

"За домовленістю сторін буде обміняно 200 заручників", – заявив Ердоган.

Він додав, що після закінчення війни всі окуповані РФ українські землі мають повернути.

"Якщо в Україні буде встановлений мир, звичайно, повернення захоплених земель стане дуже важливим. Це те, що очікується. Це те, що потрібно. Путін зробив певні кроки. Ми зробили певні кроки. Захоплені землі будуть повернуті Україні", – зазначив Ердоган.

За словами турецького лідера, зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на саміті в Узбекистані залишила в нього враження, що глава Кремля "готовий покінчити з війною в Україні".

"В Узбекистані я зустрівся з президентом Путіним, і у нас з ним відбулися дуже великі дискусії. І він насправді показує мені, що готовий покінчити з цим якнайшвидше. Це було моє враження, бо те, як зараз йдуть справи, досить проблематично", – наголосив Ердоган.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці серпня в Україну надійшла перша партія листів від українських військових, які перебувають у російському полоні.