RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ставка на креативність: що подарувати педагогові на День учителя

День працівників освіти, а просто День вчителя щорічно відзначається в Україні в першу неділю жовтня, тобто другого числа.

"Апостроф" дізнався, як привітати з професійним святом улюбленого вчителя та не потрапити під дію закону "Про запобігання корупції".

Головне, щоб подарунок був яскравим, креативним та від душі. Зроблені своїми руками подарунки завжди цінуються вище за банальну чашку "Улюбленому вчителю" або фабричної коробки цукерок.

Вчитель напевно оцінить букет із фруктів, квітів, повітряних кульок, цукерок чи навіть маленьких м'яких іграшок.

У букет викладачеві можна засунути фотоальбом із картками учнів або знятий самостійно фільм про життя класу.

Також вчителю можна подарувати торт з його портретом, гарний знімок у рамці або навіть шарж, якщо викладач має почуття гумору.

Читайте: Підвищення зарплат педагогам: скільки насправді отримують українські вчителі

Але варто пам'ятати, що занадто захоплюватися дорогими подарунками не варто. Згідно із законом, вартість презенту для вчителя як посадової особи не може перевищити 2600 грн, тобто одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тим більше, що у більшості європейських країн практика дарувати подарунки вчителям відсутня, оскільки працівника сфери освіти можуть запідозрити у корупційних діях.

Нагадаємо, що українські вчителі чекають на зарплату в 4 тисячі доларів, а в деяких країнах Європи цю позначку вже переступили.