RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

М'яч на їхній половині поля: нардеп оцінив перспективи вступу України до НАТО

Вже немає часу "юлити" і робити якісь відговірки. Я навіть спілкувався з представниками країн, які заявляли про свій нейтралітет, який в них прописаний в Конституції, але вони всі підтримують Україну і пообіцяли і надалі її підтримувати, тому що розумують, що ніякий нейтралітет не врятує там, де немає просто правил й де є країна, яка порушила всі правила і всім погрожує, в тому числі, ядерною зброєю.

Про це щодо готовності прийняття України в НАТО заявив народний депутат України (фракція "Голос"), секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

"Усі розуміють, що з цим злом треба боротися", - наголосив нардеп.

Як конкретно відреагують їхні політики, і ручатися за всі 30 країн членів НАТО, які будуть голосувати і приймати рішення по Україні, я не можу, - зазначив Роман Костенко, додавши, що навіть генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не може це зробити.

Але наші ключові партнери у НАТО, тобто Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Франція – зроблять все для того, щоб вступ України у Альянс відбувся.

Читайте також: Путін підписав фейкові "договори" про анексію територій України та закликав Київ до переговорів: головне з виступу диктатора

"Зараз м’яч на їх стороні – ми робимо все, ми б'ємось, ми звільняємо наші території, ми показали, як ми можемо об’єднуватися, показали, що ми нація, яка ніколи не вибачить всіх тих злочинів, які були проти нас. Тепер пас на стороні міжнародної спільноти, і будем чекати, що скажуть вони", - зазначив Роман Костенко.

У той же час, Україна розуміємо, який вплив має Росія на деякі країни, в тому числі в Європі, які входять до НАТО. "Ми розуміємо, що є деякі країни, які Росія шантажує енергетично. Але на це непотрібно вестися. Потрібно шукати нові способи і методи для того, щоб співіснувати в новому мирному середовищі, а це може тільки коли Росія потерпить поразку і поверне території", - резюмував народний обранець.

Нагадаємо, що Україна подала заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою.