RU  UA

Як обстріл України вплине на ситуацію на фронті: прогноз експерта

Ракетний обстріл критичної інфраструктури України Російською Федерацією додає мотивації українським бійцям.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп.

Читайте також: Польща може зважитися: західний експерт про ракетний удар по польському селу

"Безпосередньо на фронті такого роду обстріли ніяк не позначаються. Я навіть схильний вважати, що це додає мотивації українським бійцям. У військовому аспекті це може позначатися опосередковано, наприклад, якщо якесь виробництво, яке працює на фронт, зупиняється через відсутність електроенергії, тоді буде порушено військове виробництво. Ще якісь тилові речі, пов'язані із забезпеченням армії, можуть бути порушені. Але такі обстріли найменше впливають на ситуацію на фронті. Це вплив психологічний, стратегічний та економічний", - розповів він.

Він вважає, що РФ показує Заходу те, що може статися вже найближчими тижнями, коли прийде зима.

"Я б так оцінював цей крок, а не просто як символічні обстріли під час саміту G20. І якщо вони наважилися загасити світло у більшій частині України, то вони це роблять поетапно, і це також останній козир, який, як вони думають, міг би спонукати українське керівництво на ті чи інші поступки на переговорах", - розповів Давид Шарп.

Більше читайте у матеріалі "Апостроф": Путін виклав свій останній козир, а ЗСУ готують сюрпризи росіянам - військовий оглядач Давид Шарп