RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ворог обороняється на Півдні та намагається атакувати на Донбасі: зведення Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 29 листопада. На двісті сімдесят дев'яту добу протистояння України російські окупанти намагаються утримати захоплені території, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій підрозділів ЗСУ, завдають ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Окупанти займаються "націоналізацією" на сході України і вводять росгвардійців на південь

За його даними, противник надалі встановлює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, а на окремих напрямках веде наступ. Також переміщують особовий склад та військову техніку для комплектування підрозділів, що зазнали втрат, формують нові частини та підрозділи.

"За добу противник завдав ракетного удару по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка Харківської області, здійснив 26 авіаційних ударів та 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ", - повідомляють у Генштабі.

Залишається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах української критичної інфраструктури.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Білорусь надалі підтримує збройну агресію Росії проти України, надаючи свою територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаударів.

Сіверський напрямок: у прикордонних районах Брянської та Курської областей російські підрозділи ведуть демонстраційні та провокаційні дії на кордоні. Росіяни обстріляли з мінометів та ствольної артилерії райони н. п. Янжулівка, Миколаївка, Галаганівка на Чернігівщині та Вільна Слобода на Сумщині.

Слобожанський напрямок: у прикордонних районах Бєлгородської області Росія утримує угруповання військ, здійснила обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії районів н. п. Стрілеча, Глибоке, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне Харківської області. В районах н. п. Зелене та Бударки застосувала ударні дрони.

Куп’янський та Лиманський напрямки: ворог веде оборону, здійснюючи обстріли з танків та артилерії районів н. п. Орлянське, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка, Невське Луганської області, а також Ямполівка, Торське, Озерне Донецької області.

Бахмутський та Авдіївський напрямки: росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступу. Здійснили обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів н. п. Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Соледар, Андріївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області.

Новопавлівський напрямок: обстріляли з артилерії позиції ЗСУ та райони н. п. Вугледар, Нескучне та Пречистівка Донецької області.

Запорізький напрямок: ворог тримає оборону. Обстріляв позиції ЗСУ та райони н. п. Новопіль Донецької області; Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Малі Щербаки Запорізької області, а також Времіївка, Червоне Херсонської області.

Криворізький та Херсонський напрямки: росіяни ведуть позиційну оборону. Не припиняють артобстріли підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі Дніпра, зокрема Херсона.

"Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських окупантів в населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької області та Лутугине на Луганщині. Втрати противника склали до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів", - розповідають у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 9 ударів по противнику.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, за минулу добу було ліквідовано 480 загарбників, знищено два літаки та багато іншої військової техніки ворога.