RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У квартирі завжди буде світло: чим освітити приміщення на випадок відключення світла - список

Хоча є перспектива, що відключення світла в Україні можуть стати коротшими, Росія не заспокоїться і, швидше за все, продовжить завдавати ударів по енергетичних об'єктах України. В умовах частих та тривалих відключень світла необхідно подбати про альтернативні джерела освітлення.

Про те, як і чим освітити квартиру без електрики, розповіла "Українська правда. Життя".

Ліхтарі та лампи

Варіанти:

  • ліхтарі/лампи на батарейках та запас батарей та/або акумуляторів до них;
  • ліхтар та/або лампа, що заряджаються від розетки;
  • кемпінговий ліхтар – автономний прилад, що забезпечує розсіяне освітлення довкола. У продажу є заряджені від USB та від сонячної батареї;
  • гнучка лампа-ліхтарик, яка може працювати від павербанка чи ноутбука.

Лампа з кабелем USB. Такі портативні світлодіодні лампи бувають як настільними, так і підвісними. Можуть працювати від електроенергії, павербанку чи ноутбука.

Ліхтар "3 в 1". Існують ліхтарі, які можна заряджати як від сонячної батареї, так і від вбудованого акумулятора. Це ліхтар-павербанк, за допомогою якого можна заряджати телефон або інші пристрої з невисокою потужністю.

Свічки на батарейках

З початком перебоїв з електрикою свічки в Україні різко злетіли в ціні, до того ж, користування ними пожежонебезпечно. Як альтернатива існують свічки на батарейках. Вони бувають маленькими та великими, а також з пультом керування.

Читайте також: Що може стати дефіцитом при відключеннях світла: названо продукти

Кільцева "блогерська" лампа

Ці лампи можуть заряджатися від USB-кабелю і здатні добре освітити кімнату. Середня ціна на них – від 500 до 2000 гривень.

Гірлянда на батарейках

Також непогано освітлює кімнату гірлянда на батарейках. Хоча на них виник дефіцит, але все ж таки придбати їх не тільки можна, але з наближенням свят асортимент розширюється. Ціни коливаються від 150 до 700 гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав, як обігріти квартиру за допомогою духовки.