RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

До Києва прибув символ світу: "Укрзалізниця" озвучила подальший маршрут

У понеділок, 12 грудня о 15:20 на Центральному вокзалі Києва, де встановили металошукачі та рентгенотелевізійні інтроскопи, представники національної скаутської організації "Пласт" передадуть представникам залізниці Вифлеємський вогонь миру.

Про це інформує Укрзалізниця.

Протягом 12-13 грудня начальники 12 поїздів доставлять його в обласні центри України, а також міста Краматорськ та Конотоп.

Читайте також: "Укрзалізниця" презентувала потужні генератори для безперебійної роботи вокзалів: фото

Першим поїздом, на якому відправиться Вифлеємський вогонь, стане поїзд №131/132 Дніпро - Львів, який в цей день здійснюватиме свій перший після піврічної перерви рейс.

Наголошується, що 13 грудня кожен бажаючий зможе отримати вогонь для своїх домівок на вокзалах країни.

"Цієї зими скаутська традиція має для українців особливе значення. Коли всі українці живуть в умовах обстрілів та відключення електроенергії, сяйво Вогню з Вифлеєму стане символом об’єднання та незламності у боротьбі за наше вільне та мирне майбутнє", - йдеться у повідомленні УЗ.

Зазначимо, що Вифлеємський вогонь передали сьогодні українським пластунам словацькі скаути у міжнародному пункті пропуску "Малий Березний - Убля" у Закарпатській області.

Далі вогонь повезуть всією Україною.

Військовий капелан Чопського прикордонного загону доставив священний вогонь у каплицю святого Спиридона Триміфунтського, звідки його поширять по всіх прикордонних підрозділах країни.

Нагадаємо, що у єрусалимському храмі Гробу Господнього 23 квітня, напередодні Великодня, пройшла церемонія Сходження Благодатного вогню.