RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Завжди будете в теплі: як зробити обігрівач своїми руками, якщо немає світла

Завдяки Росії українцям доведеться жити в умовах відключення світла щонайменше до березня. Іноді разом з електропостачанням пропадає і опалення, й люди шукають альтернативні джерела обігріву квартири.

Про те, як зробити обігрівач своїми руками, розповіли "Вікна".

Імпровізований обігрівач можна зробити з керамічних квіткових горщиків. Потрібно взяти скляну колбу та поставити між двома цеглинами. Над свічкою потрібно розташувати три горщики різного діаметру (один у одний), з'єднавши їх болтом, а на нього - шайбу та гайку.

Щоби тепла було більше, горщики з глини можна замінити на консервні банки. Цей пристрій здатний обігріти невелику площу, тому його краще розташувати ближче до ліжка.

Читайте також: І корисно, і приємно: які подарунки чекають українці на День Святого Миколая в умовах відключень світла

Можна також обігріти приміщення за допомогою спирту та жерстяної банки. Все дуже просто – спирт потрібно налити в банку, накрити залізною кришкою. Спирт потрібно підпалити, при горінні він виділятиме тепло. На такому пристрої можна навіть підігрівати воду або їжу. Важливо дотримуватися запобіжних заходів, щоб не влаштувати пожежу - не розплескати спирт і ставити банку з запаленим спиртом в залізну каструлю або миску.

Раніше "Апостроф" розповідав, як обігріти приміщення за 20 гривень, коли немає опалення та світла.