RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія посилює свої війська у Білорусі та перекидає до кордону з Україною: карта

У Білорусі, яку РФ хоче втягнути у війну проти України, стартував ще один етап бойового злагодження так званого спільного "регіонального угруповання військ ЗС РФ і РБ", в рамках якого перша колона з російською технікою вирушила з району полігону "Обуз-Лісновський" у Барановському районі Брестській області у бік полігону "Брестський".

Про це повідомляє ресурс "Білоруські Гаюн".

Зазначається, що до кордону з Україною переміщують 24 одиниці військової техніки, включаючи 4 трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв'язку, інженерну техніку.

Читайте також: Чи готуються до атаки на Україну? У Білорусі хочуть запровадити смертну кару за "держзміну"

Також РФ перекинула до Білорусі не менше 12 танків Т-72. Ешелон з технікою було відправлено 8 грудня з залізничної станції Буй (Костромська обл., РФ) і прибув на станцію Заслонове (Лепельський р-н., Вітебська обл.) 10 грудня.

Поблизу Заслонова розташований полігон "Лепельський", де з жовтня розміщується одна з груп російських солдатів, можливо, мобілізованих. Ймовірно, припускають автори каналу, що перекидання танків може означати підготовку там танкістів.

Як пізніше уточнили на каналі, до Білорусі з РФ було перекинуто 13 танків Т-72Б3.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, як виявилося, був завербованим агентом КДБ на прізвисько "Валет".