RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ми наближаємося до критичної межі: експерт з ядерної безпеки щодо ситуації в Україні

Запас потужності української енергосистеми після чергової ракетної атаки з боку країни-терористки РФ наближається до критичної межі через брак обладнання для ремонту.

Про це "Апострофу" розповіла експертка з ядерної безпеки Ольга Кошарна.

"Я думаю, що ми наближаємося до критичної межі. І хоча атака 5 грудня завдала менше шкоди, ніж попередні, але вона ж не остання. І щоразу нам все важче відновлювати пошкодження через відсутність обладнання", - наголосила вона.

Читайте також: Є чотири рівні пріоритетів: кому в Україні дають світло насамперед

На трансформаторних підстанціях в обленерго відчувається нестача обладнання для ремонту, тому що воно просто закінчується після восьмої ракетної атаки російських окупантів, а грошей на його закупівлю ще не знайшли.

"Були запаси запчастин на дрібних трансформаторних підстанціях в обленерго, але вони закінчились, і грошей уже нема. "Укренерго" відповідає за магістральні лінії електропередачі, і вони не займаються диспетчеризацією енергосистеми", - пояснила експертка.

Водночас українська енергосистема в будь-якому разі продемонструвала шалений рівень запасу потужності, оскільки б енергосистема навіть Європи не витримала б таку кількість масованих ракетних обстрілів.

"Хочу сказати, що жодна енергосистема Європи не витримала б вісім ракетних атак. Але попри наші можливості, ми наближаємося до небезпечної межі, коли буде дуже важко все відновити", - резюмувала Ольга Кошарна.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якби по Європі так били, вона б уже згасла - Ольга Кошарна