RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пораненим окупантам уже не вистачає лікарень: ранкове зведення Генштабу

294 доба повномасштабної російсько-української війни: ЗСУ потужно тримають оборону на сході країни, тоді як ворог не шкодує особового складу для безуспішних штурмів і снарядів для обстрілів мирних українців.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Новоселівське, Червонопопівка, Серебрянське і Білогорівка на Луганщині та Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Невельське, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

Читайте також: Бахмут тримається: бійці ЗСУ записали відео з найгарячішої точки на фронті

Тим часом окупаційно-терористичне військо завдало 1 авіаційний та 11 ракетних ударів, з них 3 - по цивільній інфраструктурі Харківської, Донецької та Запорізької областей. Також воно здійснило понад 60 обстрілів з РСЗВ.

Водночас росіяни продовжують нести значні втрати завдяки ефективній роботі ЗСУ. Наприклад, так звана окупаційна влада на Луганщині вже видає "укази" про те, що ід потреби військових передаються лікарня №15 у населеному пункті Ювілейне Луганської області та лікарня №3 в місті Луганськ через велику кількість поранених окупантів.

Зокрема, у ніч з 12 на 13 грудня в районі населеного пункту Новоайдар Луганської області знищено понад 15 ворогів, а в Запорізькій області втрати ворога складають до 100 поранених окупантів, знищено склад боєприпасів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління та 4 райони зосередження особового складу противника", - додали в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без значних змін, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські окупанти обстріляли райони населених пунктів Леонівка, Бучки і Гай Чернігівської області; Кучерівка і Кіндратівка на Сумщині, а також Стрілеча, Стариця, Тихе, Амбарне, Вільхуватка, Хатнє, Мілове, Дворічна та Красне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Куп’янськ, Котлярівка, Табаївка і Берестове на Харківщині; Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Греківка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Піщане Луганської області та НовосадовеТерни - Донецької.

На Бахмутському напрямку окупаційно-терористичне військо РФ завдало вогневого ураження біля Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснили обстріли з танків та артилерії в районах майже двадцяти населених пунктів. Серед них - Авдіївка, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському та Запорізькому зафіксовано обстріли поблизу населених пунктів Времівка, Вугледар, Нескучне, Пречистівка Донецької області та Плавні, Гуляйполе, Дорожнянка і Ольгівське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог продовжує обстрілювати позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Ураження зазнали понад двадцять населених пунктів. Зокрема Чорнобаївка, Антонівка, Микільське, Токарівка, Новокаїри, Республіканець, Милове Херсонської області та Херсон.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яка зараз ситуація у районі Сватового. Динаміка бойових дій дуже інтенсивна.