RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ворог зазнає важких втрат на півдні: вечірнє зведення Генштабу від 17 грудня

Російські війська, які не припиняють здійснювати штурмові дії на кількох напрямах фронту, зазнають великих втрат на підвні України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил від 17 грудня.

За даними командування, ЗС РФ впродовж поточної доби здійснювали наступальні дії на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках.

Читайте також: Ліквідовано ще 420 окупантів: оновлене зведення втрат РФ в Україні

За день зафіксовано 5 ракетних ударів та понад 10 обстрілів з використанням реактивних систем залпового вогню, під які потрапили об’єкти цивільної та критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог ЗС РФ, використовуючи артилерію та міномети, обстрілювали Гай, Зернове, Яструбине і Кіндратівку Сумської області та Стрілечу, Красне, Старицю, Захарівку, Мілове, Фиголівку, Новомлинськ і Западне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку з танків та артилерії зафіксовано обстріли Кислівки, Котлярівки і Табаївки Харківської області та Стельмахівки і Невського на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог, використовуючи усе наявне важке озброєння, вів вогонь по Макіївці, Площанці, Червонопопівці, Дібровій Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ЗС РФ безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. Впродовж доби зафіксовано обстріли понад 20 населених пунктів, серед яких - Андріївка, Берестове, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Часів Яр, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Мар’їнка і Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Пречистівки, Вугледара та Шахтарського Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обстріляв впродовж доби 32 населених пункти. Зокрема, Времівку і Новопіль Донецької області; Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку і Кам’янське на Запоріжжі та Херсон, Республіканець, Новокаїри, Чарівне і Ольгівку Херсонської області.

Окрім цього, як інформує Генштаб, в районах окупованих Токмака та Пологів ЗС РФ зазнали великих втрат - поранено понад 100 російських військовослужбовців та знищено склад боєприпасів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, у свою чергу, уразили п’ять районів зосередження особового складу, пункт управління та три склади боєприпасів військ Росії.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ вдарили по Одещині ракетами "Онікс".