RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Треба свіжі сили, щоб змінити бійців ЗСУ на фронті - чим допоможе мобілізація

В Україні продовжується загальна мобілізація населення й воєнний стан, які триватимуть щонайменше до 19 лютого відповідно до рішення Верховної Ради.

Про те, якою буде мобілізація у 2023 році, розповідає "Апостроф".

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, потреби в мобілізаційному ресурсі залежать від розвитку подій на фронті повномасштабної війни. Водночас є потреба в заміні військовослужбовців, які вже довго беруть участь у бойових діях.

Читайте також: Порвати "кишку" окупантам: що зараз відбувається на півдні України

Варто наголосили, що в Міноборони не говорили про різке збільшення інтенсивності призову в ЗСУ після Нового року. Він триватиме у 2023 так, як це відбувається і зараз, тобто планово, а не новою великою хвилею.

"Мобілізація ніколи і не зупинялася, вона постійно продовжується. Її необхідно проводити, по-перше, для того, щоб розпочати підготовку людей для нових західних систем озброєння. Знімати з фронту стройові частини для того, щоб перенавчати їх для роботи на озброєнні західних зразків – нереально. Тому нових мобілізованих відправляють на навчання в країни заходу, але навчання проходить і у нас. Також дійсно потрібна заміна загиблим, а також тим, хто хворіє або поранений. Тому мобілізація продовжується і триває постійно. Не в тих масштабах, які були у березні-квітні, але триває. Це необхідний процес", - пояснив "Апострофу" військовий експерт Михайло Жирохов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Потреби війни: якою буде мобілізація у 2023 році