RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Цього мало для наступу: нові дані про російські танки біля північних кордонів України

У вівторок увечері, 20 грудня, з'явилася інформація про перекидання російської військової техніки, яку раніше було доставлено на полігони разом із мобілізованими РФ, на південь Білорусі, ближче до кордону з Україною - цієї кількості недостатньо для здійснення наступальних дій на сусідню країну.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram-каналі.

Так, близько п'ятої ранку 20 грудня, з залізничної станції Полонка вирушив ешелон з військовою технікою ЗС РФ, яка дислокувалася на полігоні "Обуз-Ліснівський" (Барановицький рН, Брестська обл).

Читайте також: У Росії готуються святкувати приєднання Білорусі - документ

Протягом дня він пройшов наступним маршрутом: Береза, Жабинка, Дрогочин, Іваново та прибув до Лунинеця (Брестська обл, РБ). На платформах було 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок (Урали та КамАЗи), 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів.

Крім того, також стало відомо, що днем раніше, 19 грудня, на залізничній станції Заслоново (Вітебська обл) здійснювалося навантаження на платформи понад 20 танків і близько 16 Уралів ЗС РФ, які знаходилися на полігоні "Лепельський". Пізніше ешелон вирушив у напрямку Орші і пішов на Осиповичі. Пунктом його призначення, попередньо, є Слуцьк (Мінська обл), що також значно ближче до кордону з Україною.

Також повідомляється про перекидання 3-го ешелону з технікою ЗС РФ, а саме з: 20 БМП-2, 3 бензовозами, 7 Уралами, Мобільними Пунктами Управління Зв'язкової (МПУС-К) на базі КамАЗ, 4 пасажирськими вагонами РЗ та 3 вантажними вагонами. Він пройшов через: Оршу, Могильов та Жлобін і в результаті прибув до Калінковичі (Гомельська обл), однак, не виключено, що він продовжить рух ще на південь.

У виданні зазначають, що існує дві версії перекидання техніки РФ: або її з північних та центральних регіонів починають перевозити у прикордоння, або її везуть на чергові спільні навчання ЗС РБ та ЗС РФ десь поблизу кордону з Україною.

У "Беларускі Гаюн" також зазначили, що фотографія, нібито, кордону Білорусі та України, що публікується низкою українських telegram-каналів, є фейком - насправді знімок був зроблений за 130 км від кордону України, не в прикордонному районі, і був в інтернеті ще тиждень тому.

Раніше ми писали, що, за словами військового експерта, чекає на Білорусь, якщо Лукашенко нападе на Україну.