RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скандал із продуктами для ЗСУ: з’явилася реакція компанії-постачальника

Компанія-постачальник продуктів для ЗСУ, яка причетна до скандальних закупівель Міноборони, заперечила звинувачення у завищених цінах. Там вважають, що інформація у медіа - маніпулятивна.

Про це написав директор ТОВ "Актив компані" у коментарі NV.ua.

У коментарі назвали "недостовірною" інформацію, яка шириться у ЗМІ про те, що "Актив компані" - це контрагент Міноборони.

Читайте також: Скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ: з'явилася реакція Міноборони

"Наводиться інформація про те що ТОВ Актив компані нібито є "прокладкою", знаходиться за адресою масової реєстрації, має статутний капітал у розмірі лише 1000 грн, реалізує продукцію за завищеними цінами. Вказана інформація є недостовірною, направлена на дискредитацію ТОВ Актив компані та Міноборони", - додав директор.

За його словами, у компанії працюють 187 осіб, вона володіє понад 2000 м² складських приміщень і понад 70 спеціалізованими вантажними ТЗ, відвантажуючи щодня продукти вагою не менше 120 тонн, а те, що фактичне місцеперебування ТОВ Актив компані не відповідає юридичній адресі пояснюється необхідністю зберегти життя та здоров'я працівників і виробничих потужностей компанії.

Щодо завищених цін на продукти, зокрема яйця, у компанії наголосили: понад 14 компаній подали свої цінові пропозиції на розгляд Міноборони, пропонуючи ціни 151 грн до 162 грн за одиницю послуги, тоді як послуги ТОВ Актив компані коштують у 2023 році 145,8 грн.

"Відповідно до порядку застосування Каталогу харчових продуктів, МО замовляє комплекти продуктів харчування за Каталогом продуктів — це увесь перелік харчових продуктів, що входить до Каталогу продуктів, тазакуповується як одне ціле.Крім того, у вартість Послуги також входить освіження (оновлення) фактично поставлених продуктів харчування, у яких спливає термін зберігання, шляхом їх заміни на аналогічні харчові продукти свіжого виробництва", - пояснили в компанії.

Разом з цим там заявили, що порівнювати ціни на окрему одиницю товару в супермаркеті й вартістю в контракті - це хибно й маніпулятивно.

"З дати укладення договору ТОВ Актив компаніне реалізувало жодне яйце за ціною 17 грн", - написав директор.

Водночас він не пояснив, чому така ціна стоїть у каталозі продуктів, опублікованому в журналістському розслідуванні, однак і не заперечив достовірність цього документу.

Утім, компанія підтримала пропозицію уряду про заборону оприлюднювати чинні контракти із закупівлі продовольства з міркувань безпеки й звернулася до Міноборони та профільного комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки із проханням провести розслідування за фактом "витікання інформації з обмеженим доступом".

Указ МіноборониФото: Юрій Ніколов, засновник проєкту "Наші гроші"

Раніше "Апостроф" повідомляв, що голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія анонсував нову хвилю боротьби з корупцією серед чиновників усіх рівнів.