RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українці за кордоном можуть оформити послуги РАГС: постанова Кабміну

Кабінет Міністрів, який документально заборонив посадовцям виїжджати за межі країни у особистих справах, оприлюднив постанову, згідно з якою громадяни України, перебуваючи за кордоном, зможуть отримати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Про це інформує Мінюст.

Зазначається, що закордонні дипломатичні установи України наділяються повноваженнями щодо проведення державної реєстрації актів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

Читайте також: Як одружитися солдату під час війни: названо три способи

Окрім того, посольства та консульства України мають право повторної видачі свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та надавати витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Усі ці послуги українці матимуть можливість отримати за кордоном незалежно від місця їх проживання чи перебування.

Постанова від 24 січня 2023 р. № 66 "Про забезпечення здійснення закордонними дипломатичними установами України повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в умовах воєнного стану" набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування, тобто 3 лютого.

За цей час Міністерство закордонних справ має визначити перелік закордонних дипломатичних установ, які здійснюватимуть надання послуг з державної реєстрації актів цивільного стану.

Нагадаємо, раніше ми писали, як оформити новонародженого українця за кордоном.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: