RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні сьогодні вшановують пам'ять Героїв Крут: фото з різних куточків країни

29 січня в Україні традиційно вшановують пам’ять героїв, які загинули у боях під Крутами у 1918 році. У цей день в українських містах відбуваються акції та літургії.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав інформацію про те, як у неділю, 29 січня, в Україні вшановували пам’ять героїв, які загинули у боях під Крутами.

На Аскольдовій могилі у Києві відбулася офіційна акція, у який взяв участь президент Володимир Зеленський. Очільник держави поклав квіти до пам’ятного хреста Героям Крут та зазначив, що українці, вшановуючи пам’ять бійців, пам’ятають свою історію, пишаються та підтримують свою армію задля наближення перемоги.

Читайте також: Україна відзначає День пам'яті Героїв Крут: історія та значення дати 29 січня

У церемонії на Аскальдовій могилі, окрім Зеленського, взяли участь очільник ОП Андрій Єрмак, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков та інші топ-посадовці.

Подібна церемонія також відбулася у Львові, де представники влади поклали квіти до могил учасників бою під Крутами Ігоря Лоського та Андрія Лазаренка на Личаківському кладовищі. На акції також вшанували пам’ять українських військовослужбовців, які загинули, захищаючи державу від агресії ЗС РФ.

У Дніпрі церемонія проходила біля пам’ятника молодому Тарасові Шевченку.

Чернівецькі бійці Національної гвардії до річниці боїв під Крутами записали відеоролик, щод віддати свою шану полеглим героям. За словами військовослужбовців, жертва наших предків стала прикладом для усіх, хто у лавах Сил оборони України наразі стримує навалу російських загарбників.

Одна з наймасштабніших акцій відбулася на території меморіального комплексу "Пам'яті Героїв Крут", який розташований у Чернігівській області на місці, де проходили бої. Захід у Крутах, за словами представників місцевої влади, проходив за сценарієм, який включав мистецьку патріотичну композицію, покладання квітів до пам’ятника, заупокійну літургію, хвилину мовчання, військовий салют. Церемонія завершилася урочистим маршем військовослужбовців та курсантів військових навчальних закладів.

Раніше ми розповідали, як у Києві пройшов марш пам’яті Героїв Крут.