RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Була і вчора, і позавчора": що сказали у ЗСУ про нові хвилі мобілізації

В Україні продовжується загальна мобілізація, але жодних "хвиль" зараз немає, обсяги мобілізації сильно знизилися.

Такою інформацією під час брифінгу поділився начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач

Читайте також: З лікарняного ліжка - на фронт: чи можуть забрати на війну після операції

"Мобілізація справді йде, але вона була і вчора, і позавчора. І почалася вона ще 24 лютого минулого року", – розповів Горбач.

Він також повідомив про те, що зараз Збройні сили України потребують спеціалістів на нові зразки техніки, та поповнення втрат. Насамперед призивають особовий склад за конкретними обліково-військовими спеціальностями. Водночас військовозобов'язаних без досвіду служби призивають лише для підготовки у навчальних центах . Після цього вони можуть вирушити на службу до військової частини. Військовозобов'язані з певним досвідом, які брали перерву після служби, можуть одразу вирушити військових частин.

Коли мобілізація в Україні тільки-но починалася, добровольців було так багато, що територіальні центри не могли впоратися. Сьогодні обсяги мобілізації скоротилися в рази.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, як чинити, якщо повістку вручили батькові трьох неповнолітніх дітей.