RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Це легка здобич": командир аеророзвідки Мадяр розповів, як ЗСУ знищують бійців ПВК "Вагнер"

У повномасштабній війні країни-терористки Росії проти України на боці окупантів воюють так звані "вагнерівці" з ПВК "Вагнер", чимала кількість з яких - це російські зеки, непідготовлені, але безстрашні. Саме вони стають легкою здобиччю для ЗСУ.

Про це "Апострофу" розповів закарпатський бізнесмен і політик, а нині командир підрозділу аеророзвідки "Птахи Мадяра" Роберт Бровді з позивним "Мадяр".

Він назвав "вагнерівців" легкою здобиччю у бойових діях, але з деяким уточненням. Бойовики "Вагнера" прийшли на війну із жорстких умов ув'язнення, завдяки чому вони багато речей сприймають простіше, аніж цивільні, яких примусово мобілізували на війну, тобто "чмобіки".

Читайте також: Зеки "Вагнера" тікають з фронта - на передовій лише п'ята частина

них міра страху суттєво відрізняється від "чмобіків", тому що вони прийшли з жорстких умов утримання, і їм більше речей легше сприйняти, ніж звичайному цивільному, якого під магазином запакували, наділи шолом і повезли на війну. Зек не боїться ножа, не боїться по писку дістати, не боїться дати у писок у відповідь. Він же там за щось сидить, і явно не за те, що буряків насмикав у сусіда. У нього зовсім інший ритм життя, сприйняття, внутрішня мобілізованість та інше. І ось це відрізняє зека від "чмобіка"", - пояснив Мадяр.

Водночас зеки з ПВК "Вагнер" з точки зору військової підготовки - стерильні. Їх ніхто не готував до ведення бойових дій, адже такі росіяни потрібні лише для "гарматного м'яса", у яке не вигідно вкладати ресурси на підготовку.

"Це не та ПВК "Вагнер", яка розвивалася на початку, коли у них було контрактування, високі гонорари, і вони готували свої кадри для виконання завдань у якихось гарячих точках світу. Тут їм зеки потрібні були для нарощування особового складу за будь-яку ціну, і це була найменша ціна. Але відсутність бойового досвіду та тупий алгоритмований підхід до виконання бойових завдань був досить швидко вирахуваний. Єдине, чим вони до сих пір беруть – це кількістю, а не якістю", - додав командир.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": ЗСУ вже двічі показали, як виграти війну з Росією - командир аеророзвідки "Мадяр"