RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Нове озброєння для ЗСУ: що Іспанія відправить в Україну, відео

Уже 6 лютого Іспанія відправить на потреби Збройних Сил України 20 бронетранспортерів M113 у рамках військової допомоги для оборони від повномасштабного російського вторгнення.

Про це заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, цитує Europa Press.

Іспанія передає Україні гусеничний бронетранспортер М113, яким озброєні армія США та багато інших військ інших країн.

Читайте також: Ракети Brimstone, САУ "CAESAR" і не лише: що отримає Україна від союзників

Спочатку Маргарита Роблес відвідала Латвію, де побачила M113, які розгорнули там разом із іспанським контингентом у місії стримування НАТО, а потім з'явилося рішення про відправку цих бронетранспортерів для ЗСУ.

Варто нагадати, що українські бійці вже обороняють нашу державу від ворога за допомогою цих бронетранспортерів М113, які передали США ще весною 2022 року. Ця військова техніка здатна перевозити десантне відділення чисельністю до 11 осіб, а також слугувати основою для кількох десятків спеціалізованих машин.

До того ж Іспанія пообіцяла надати Україні танки Leopard 2 вже навесні після оцінювання їхнього технічного стану в кількості від 4 до 6 одиниць. Зауважимо, що компанія Santa Bárbara вже займається ремонтом і відновленням танків Leopard 2A4, які зберігалися в іспанському муніципалітеті Сарагоса.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Іспанія передала Україні перші ракетні установки HAWK для боротьби з російськими загарбниками.