RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Табу знято: нейтральна Австрія виділила €2 мільйони для допомоги Україні

Слідом за Південною Кореєю, яка направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів після тривалого опору, Австрія виділить 2 млн євро Україні на розмінування, незважаючи на те, що не відправляють австрійських солдат на українську територію для допомоги у війні з російськими загарбниками.

Про це повідомив глава міністерства закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у Twitter.

Читайте також: Роздвоєння Відня: коли Австрія змінить своє ставлення до України

"З першого дня російської навали ми твердо стоїмо на боці України, яка щоденно є жертвою російської агресії. Ми будемо допомагати і надалі — скільки буде потрібно! МЗС Австрії наразі виділяє ще 2 мільйони євро на гуманітарне розмінування", - написав він.

Кошти надійдуть на рахунок словенській організації "Міжнародний трастовий фонд" (ITF). Їх спрямують на закупівлю відповідного обладнання для розмінування української землі.

Водночас федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив у Twitter, що жоден австрійський солдат не з'явиться в Україні, поки там ведуться бойові дії.

"Все залишається як і раніше: жоден австрійський солдат не ступить на українську землю, доки вона є зоною бойових дій. Ми допоможемо з фінансовою підтримкою для розмінування і надамо 2 млн євро, щоб підтримати ITF у розмінуванні", - наголосив він.

Як повідомляє австрійське видання Weekend.at, потенційна участь країни у гуманітарній операції з розмінування на українській землі останніми днями "розділила внутрішню політику" та "викликало інтенсивні дискусії". Уряд заявляє, що забруднена мінами українська територія орієнтовно втричі перевищує розмір всієї Австрії.

"Бути нейтральним не означає, що ми сидимо, склавши руки, і дивимося в інший бік. Республіка Австрія зараз підтримує Україну двома мільйонами євро на розмінування. У такий спосіб, ми допомагаємо українським дітям знову відвідувати дитсадки та школи. І зміцнюємо продовольчу безпеку, дозволяючи фермерам знову обробляти свої поля", – зазначив віцеканцлер Вернер Коглер.

Нагадаємо, рік тому Австрія виступила проти членства України в ЄС.

  • Вас також може зацікавити:

Австрія потрапила у скандал через вивезення українських дітей до Росії: що відомо

Дадуть одразу за п'ять місяців: українським біженцям в Австрії виплатять сімейну допомогу

Німеччина підготувала для ЗСУ нові системи ППО IRIS-T: коли з'являться в Україні